Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд – Кърджали,

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд – Кърджали,
Коментари Харесай

Пловдивският апелативен съд се произнесе по делото на Лютви Местан

 Пловдивският апелативен съд удостовери определението на Окръжен съд – Кърджали, с което е прекъснато правосъдното произвеждане и делото е върнато на Окръжна прокуратура – Кърджали за премахване на позволени в хода на досъдебното произвеждане основни нарушавания на процесуалните правила. Делото в Апелативен съд – Пловдив е формирано по митинг на Окръжна прокуратура – Кърджали.

Обвиняеми по делото са Ю. А. и Л. М. Срещу всеки един от тях е повдигнато обвиняване за това, че на 14.04.2019 година, на разклона за с.Загорско, област Кърджали, при ръководство на МПС, всеки от тях е нарушил разпоредбите за придвижване и при изискванията на без значение съпричиняване с другия е предизвикал гибелта на шестмесечно бебе.

Пловдивският апелативен съд споделя доводите на Окръжен съд - Кърджали, че в хода на досъдебното произвеждане са позволени отстраними основни нарушавания на процесуалните правила, довели до нарушение правата на потърпевшите.

На първо място това са майката и братчето Б. А. на починалото момиченце, които са били представлявани от юристи, които са били юристи и на бащата – обвинения Ю. А. Това е съображение за отказ.

На братчето Б.А. не е бил назначен необикновен представител – юрист, макар спорните му ползи с тези на татко му, обвинения Ю. А.

Пловдивският апелативен съд реши, че органите на досъдебното произвеждане не са открили и в цялост кръга на потърпевшите лица. Починалото бебе има баби и дядовци, които също могат да претендират, че са претърпели неимуществени вреди от действието.

Определението на Пловдивския апелативен съд е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР