Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Хасково,

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Хасково,
Коментари Харесай

Апелативния съд остави в ареста двама за хероин

Пловдивският апелативен съд удостовери определение на Окръжен съд – Хасково, с което удостовери наложената мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на обвинения А.Б. Съдът одобри, че е налице действителна заплаха обвиненият А. Б. да се укрие или да извърши закононарушение. Другият обвинен по делото А.П. не е обжалвал и мярката му за неотклонение “задържане под стража “ е влезнала в действие.

Предметът на двете закононарушения е извънредно огромно количество хероин, близо 47 кг., което е на стойност към 4.2 милиона лв.. От данните по делото е открито, че това количество наркотично вещество е предопределено за разпространяване на територията на страната и отвън нея.

За да вземат най-тежката мярката за процесуално насила магистратите одобриха, че от събраните досега по делото доказателства, без значение от ранния стадий на следствие, може да се направи обосновано

съмнение, че обвиненият А. Б. е взел участие като помощник в осъществяване на закононарушения по член 242 и член 354 „ а “ от Наказателния кодекс – контрабанда и държане на наркотични субстанции за разпространяване.

За контрабанда се планува наказване от 15 до 20 години отнемане от независимост и санкция от 200 000 до 300 000 лв., а за разпространяване на наркотични субстанции – от 15 до 20 години и санкция от 20 000 до 100 000 лв..

Отделно от това, по отношение на А.Б. е повдигнато обвиняване за нелегално владение на оръжие (газов револвер преправен в боен) и муниции, за което се планува наказване от 2 до 8 години отнемане от независимост.

Апелативните съдии не споделиха довода на отбраната, че по отношение на обвинения следва да бъде взета по-лека мярка за неотклонение, в това число „ домакински арест “, защото същият е бил с влошено здравословно положение отпреди. От предоставените медицински документи е открито, че болестта му е с отминалост от 2 години и досега на задържането му А. Б. не е провеждал интензивно лекуване.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно. /Марица

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР