Пловдивският апелативен съд отказа за втори път да замени доживотния

...
Пловдивският апелативен съд отказа за втори път да замени доживотния
Коментари Харесай

Без милост! Съдът в Пловдив отказа за втори път да отмени доживотния затвор на мъж, убил децата си

Пловдивският апелативен съд отхвърли за повторно да размени доживотния затвор на Иван Нанчев с 30 години затвор и той ще остане зад решетките до края на дните си, поради убийства на двете си деца.
Прочетете още
Мъжът е получил две поредни присъди от софийския градски съд през 2001 и 2002 година. И двете са за ликвидиране на малолетни лица в безпомощно положение, надлежно на 15 против 16 януари 1998-а и на 11 септември 2000-та година. Освен това убиецът е наказан с още две присъди за общо 2 години затвор – за машинация на разнообразни жители и за кражба на газов револвер от автомобил. 

Иван Нанчев е роден през 1967 година в Казанлък. Убийствата на синовете си е направил в София, където по това време живеел със фамилията си. За второто ликвидиране се знае, че е било осъществено с особена свирепост и по изключително непосилен за жертвата метод. Първоначално е бил наказан на пожизнен затвор без право на подмяна, само че през 2003 година присъдата му е била изменена в " пожизнен затвор ", което му дава законово съображение след излежани 20 година от време на време да желае нова редукция. Прекарал е повече от 10 години от наказването под „ специфичен режим ”, който в следствие е бил сменен със „ непоколебим ”.
През 2021 година Нанчев е изискал присъдата да бъде изменена на 30 години, само че Окръжен съд – Стара Загора и Апелативен съд – Пловдив са оставили молбата му без почитание.

Според закона наказаното лице може да направи ново искане за подмяна на наказването „ пожизнен затвор “ не по-рано от две години, след постановения в този момент отвод на съда и по този начин през октомври 2023 година Нанчев още веднъж е подал молба за редукция на присъдата. През януари тази година Окръжният съд в Стара Загора е оставил жалбата без почитание, а преди дни Пловдивският апелативен съд е удостоверил решението на старозагорските магистрати.

Според администрацията на предпоследното пенитенциарно заведение, към 26 януари 2024 година Нанчев е изтърпял 23 години, 3 месеца, 28 дни отнемане от независимост.

Двете правосъдни инстанции обаче смятат, че все пак „ задачите на наказването, визирани в чл.36 от Наказателен кодекс, не са реализирани в изискуемия от закона размер и работата с наказания следва да продължи до образуване на устойчиви нравствени критерии и на осъзната ценностна система, за трайни настройки за демонстрация на законосъобразно държание в неконтролирана среда. ”

През 2015-а година Иван Нанчев демонстрира лицето си във филм. В него той споделя, че е наказан за ликвидиране, по което имало доста неясноти. През годините зад решетките мъжът почнал да рисува икони, като твърдял, че по този метод изкупувал греховете си.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР