Пловдивският административен съд отмени заповедта на шефа на местната полиция,

...
Пловдивският административен съд отмени заповедта на шефа на местната полиция,
Коментари Харесай

Съдът отмени наказанието на полицай във връзка с издирването на Митко от Цалапица

Пловдивският административен съд анулира заповедта на шефа на локалната полиция, с която чиновник на Районното в Стамболийски е осъден с документално предизвестие за период от три месеца за закъснение при издирването на Димитър Малинов от Цалапица.

Младежът изчезна на 20 юли м. година, два дни по-късно околните му подали сигнал за това към органите на реда, а късно вечерта на 26 юли тялото му беше намерено на бунище край селото.

Наказаният е младши действен дежурен, който застъпил на промяна на 23 юли 2023-а. Бил осведомен, че по молба на роднините предния ден Димитър Малинов бил разгласен за локално търсене, само че търсенето по нормалните места на престояване на момчето и диалозите с негови другари и познати не дали резултат. Затова били готови документите за оповестяването на младежа за общодържавно търсене. След като се разбра, че става дума за убийство  и посоченият за причинител Рангел Бизюрев избяга в чужбина, беше назначена инспекция и последваха санкции, в това число бяха освободени началниците на полицията в Пловдив и Стамболийски  Васил Костадинов и Ангел Керпиев.

Комисията, направила инспекцията, излязла със мнение, че младшият действен дежурен не би трябвало да бъде наказван, само че все пак била издадена заповед за глобата " предизвестие ". Той я оспорил и административните магистрати я намират за неоснователна. " В заповедта не е направена параленост сред отговорности на служителя и дейности, които не са осъществени в цялост. Не са индивидуализирани и твърдените непредприети неотложни издирвателни мероприятия ", е записано в претекстовете към решението. То е дефинитивно и не предстои на обжалване, написа " 24 часа ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР