Пловдивският административен съд отмени глобата от 1680 лв. на бившия

...
Пловдивският административен съд отмени глобата от 1680 лв. на бившия
Коментари Харесай

Отмениха глобата на бившия шеф на обществените поръчки в Пловдив

Пловдивският административен съд анулира санкцията от 1680 лева на някогашния началник на публичните поръчки в община Пловдив Тодор Тодоров. Тя беше наложена от Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) за ограничаващо изискване в състезанието за избор на компании, които да ремонтират колите на градската администрация.

Конкурсната процедура започва през февруари 2021 година и в нея беше посочено, че претендентите би трябвало да имат сервизни бази в Пловдив. Именно в това АДФИ видя ограничение на конкуренцията. " Идеята ми беше, че в случай че сервизната база е в Пловдив, няма да се постанова да купуваме винетни стикери за всички МПС-та на общината ", изясни тогава Тодор Тодоров. Със същия мотив той е обжалвал решението на Районния съд пред апелативните магистрати, които намират довода за състоятелен.

" Следва да се означи, че характерът и предназначението на МПС-тата, които ще се ремонтират, а точно такива, които обслужват община Пловдив и звената на общинска бюджетна прехрана, изключва опцията за осъществяване на дейностите по обслужване в отдалечени сервизни бази, защото за това е належащо, първо, осъществяване на разноски за винетни  или тол такси, и, второ, специфична организация за превозване на транспортното средство ", е записано в решението.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР