Пловдивския Административния съд отхвърлили жалба на Община Пловдив, в която

...
Пловдивския Административния съд отхвърлили жалба на Община Пловдив, в която
Коментари Харесай

Еротичен клуб в Пловдив отърва глоба от 5000 лева, нарушението им било „маловажен случай”

Пловдивския Административния съд отхвърлили тъжба на Община Пловдив, в която ведомството претендира, че решение на Районен съд-Пловдив за анулация на наказателно разпореждане формирано на еротичния клуб „ Силикон ”  е анулирано погрешно. 
Прочетете още
Въпросният акт в размер на 5000 лв. е натрапен на клуба, който се намира на “Капитан Райчо “ №56 в Пловдив, откакто на 29 май 2021г., заведението е било посетено от полицейски чиновници на 4-то районно, които са открили, че  към момента то е в работен режим след 23:00ч., като на проверяващите не е показано позволение за работа на обекта с удължено работно време след 23:00ч.. За откритото в границите на инспекцията е формиран акт на компанията. След законовия интервал на сдружението било връчено наказателното разпореждане. В него била вписана глобата. 

Управата на еротичния клуб успорвал наказването и по този начин районните магистрати са сметнали, че казусът е незначителен, а наказването – незаконосъобразно. В правосъдно съвещание съда е приел, че нарушаването е осъществено за първи път, също по този начин от страна на сдружението е подадено заявление за издаване на позволение за удължено работно време до Община Пловдив, въпреки и да няма издадено такова в деня на инспекцията, както и че от нарушаването не са настъпили нездравословни последствия. Именно тези доводи образуват извод, че обсъжданото нарушаване съставлява “маловажен случай “.

Предвид тази теза, административният съд не споделя желанието на Община Пловдив и удостоверява решението на районния съд.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР