Пловдивските началници са наели поне 16 000 нови работници през

...
Пловдивските началници са наели поне 16 000 нови работници през
Коментари Харесай

Работодателите в Пловдивско наеха 16 000 души за година

Пловдивските началници са наели най-малко 16 000 нови служащи през 2020 година в региона, като 2000 от позициите, на които са били затруднени служащите, са били по антикризисната мярка „ Заетост за теб “. Толкова са свободните работни места, които са оповестили локалните работодатели в Бюрото по труда. Само 2000 от позициите, на които са били затруднени пловдивчани, са били по антикризисната мярка „ Заетост за теб “. Броят им евентуално е много по-голям, тъй като част от началниците избират да пуснат разгласи за позициите си в профилирани интернет платформи.

След застоя на трудовия пазар през май месец поради ковид взрив на търсене на нови чиновници е имало през септември и октомври. „ В началото на пандемията останах без работа, само че през лятото, за благополучие, почнах още веднъж. Обезщетението, което получавах обаче, беше доста ниско - към 200 лева, тъй като, преди да бъда съкратена, осигуровките ми бяха на 4-часов работен ден. Добре че имах спестявания, с цел да закрепим ситуацията “, споделя Ирина, която от 20 години е фризьорка.

През миналата година най-осезаема потребност шефовете са имали от оператори на стационарни машини и уреди, служащи в добивната и преработващата индустрия, строителството и превоза, както и чиновници за произвеждане на храни, облекло, дървени произведения, служащи по събиране на боклуци и монтажници.

През 2020 година началниците са търсели най-вече неквалифицирана работна мощ ​- 71 на 100 от оповестените работни места в страната са били за подобен вид чиновници, следвани от тези с работническа специалност - 18%. Тенденцията се резервира и през актуалната година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР