Пловдивските магистрати отново гледаха мярката за неотклонение на 32-годишния Йордан

...
Пловдивските магистрати отново гледаха мярката за неотклонение на 32-годишния Йордан
Коментари Харесай

Йордан, теглил кредити на името на свои познати, отново жали ареста си, но без успех

Пловдивските магистрати още веднъж гледаха мярката за неотклонение на 32-годишния Йордан Петков, упрекнат за взимане на заеми за хиляди левове от името на други хора. Преди няколко дни Петков се изправи пред съда, с цел да апелира непрекъснатия си арест,след като и втора инстанция бе удостоверила най-тежката мярка за неотклонение. Искането му обаче бе порязано от пловдивските магистрати.
Прочетете още
Припомняме, че съучастничката му в закононарушенията и жена, с която живее на брачен начала, е 23-годишната Ралица Козарска от Стара Загора. Тя обаче е пусната под домакински арест, защото двойката има 1-годишно дете. Петков и Козарска се е  занимавали с обири на непознати самоличности за задачите на изтегляне на онлайн заеми.

Обвиняемите лъжели свои близки другари, че ще им вършат колажи и карикатури. С този претекст те правели фотоси на лицата и персоналните им карти. След това обаче двамата кандидатствали за заеми от тяхно име. Изтеглили са заеми в разнообразни размери за общо към 90 000 лв.. 

Измамниците са кандидатствали чрез персоналните данни на хората за кредите, а по-късно са прехвърляли парите в своите сметки. Голяма част от получената сума е била проиграна на хазарт с онлайн залози.

Още на 6 октомври арестуваните лица са били разпитани, иззет е бил автомобил БМВ на стойност 10 хиляди лв.. Иззети са били телефоните им, флашки с информация и разнообразни документи.

Така съдът за следващ път бе безапелационен и остави Йордан в ареста.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР