Пловдивските депутати от БСП за България ще наемат голяма зала

...
Пловдивските депутати от БСП за България ще наемат голяма зала
Коментари Харесай

Пловдивските депутати от БСП ще организират прожекция на филма „Граница” в града на тепетата

Пловдивските депутати от „ Българска социалистическа партия за България ” ще наемат огромна зала в града под тепетата, където през идната седмица да бъде излъчена проверяващата документална лента „ Граница ” на Елена Йончева. Това разгласи най-младият народен представител в 44-ото Народно заседание Теодора Халачева на среща с гласоподаватели от регион „ Южен ” на Пловдив.

„ Обстановката в Народното събрание е динамична и напрегната, арогантното държание на болшинството е редовно, тъй като е типично за модела „ ГЕРБ ”. Диктатурата на пленарните съвещания и погазването на демократичните правила са станаха причина да желаяме оставката на ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев. Но ще настояваме за още две оставки – на вътрешния министър Валентин Радев и на вицепремиера Валери Симеонов. След скандалните разкрития във кино лентата на Елена Йончева за националната ни сигурност, те би трябвало да понесат отговорността неотложно ”, безапелационна бе Теодора Халачева. Според нея в бюджета на ръководещите за 2018 година липсват действителни политики за справяне със обществените неравенства. „ 2 милиона българи живеят на границата на бедността, една трета от българските жители нямат достъп до опазване на здравето, а 19 000 са необразованите български деца ”, цитира тревожната статистика младата социалистка. Тя осведоми, че договарянията за избор на съмнение не престават на равнище работни групи, като Българска социалистическа партия държи на тематиката за корупцията. „ Засега е ясно, че вотът на съмнение ще бъде импортиран в Народното събрание след приемането на бюджета и най-вероятно през януари ”, добави Теодора Халачева. Тя бе безапелационна, че проверка на прехода би трябвало има като бъдат включени всички покупко-продажби по раздържавяване включително всеобщата приватизация с бонови книжки, концесиите и групировките.

Пловдивската политическа действителност обрисуваха пред аудиторията на същата среща общинските съветници от Българска социалистическа партия доцент Ангел Иванов и Петя Манева. Двамата бяха безапелационни, че цената за Римския конгрес, която общината ще заплати, с цел да си върне терена с археологически полезности, е висока. „ Капиталовата стратегия е срината и доста обекти няма да бъдат изпълнени ”, уточни финансистът на алената група Петя Манева. Колегата й доцент Иванов изрази съответни подозрения по отношение на завършването на Зоологическата градина, която глътна милиони и стана причина за следствие против пловдивския градоначалник. Съветниците на Българска социалистическа партия се ангажираха с внасяне на предложение за слагане на заслони по автобусните спирки в квартал „ Коматево ” и с запитване за осветлението на „ Коматевско шосе ”. „ Българска социалистическа партия стартира засилена подготовка за локалните избори. Работим по кадровата система, с цел да се спрем на най-подходящите претенденти за локалната власт ”, показа на същата среща ръководителят на пловдивските социалисти Красимир Трифонов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР