Пловдивските апелативни магистрати оставиха в ареста 19-годишния И.С., който причини

...
Пловдивските апелативни магистрати оставиха в ареста 19-годишния И.С., който причини
Коментари Харесай

Абитуриентът , убил мъж и ранил 3 деца при катастрофа край Лозен, остава в ареста

Пловдивските апелативни магистрати оставиха в ареста 19-годишния И.С., който аргументи тежка злополука край пазарджишкото село Лозен.

Според обвиняването на 18 май младежът карал към Белово, когато навлязъл в лентата за насрещно придвижване и се е блъснал в " Опел Зафира ". При злополуката почина един мъж на 29 години и са ранени три деца, измежду които бебе на година и 10 месеца. Ако бъде приет за отговорен, го заплашва отнемане от независимост от 3 до 15 години.

Апелативните съдии решиха, че взетата от Окръжния съд в Пазарджик мярка за неотклонение „ задържане под стража “ е най-адекватната за случая. Неразколебано е обоснованото съмнение за съпричастност на зрелостника към закононарушението, в което е упрекнат. Няма заплаха да се укрие, защото има непрекъснат адрес, само че има риск да извърши закононарушение при по-лека мярка за неотклонение. Справка от КАТ е посочила, че за една година той има 18 административни нарушавания.

Според прокуратурата в автомобила му е открита бутилка с божествен газ и приспособление за пълнене на балони. Има свидетелски показания, че се е случвало той да кара след приложимост на божествен газ. Друг очевидец, лидер на МПС, е декларирал, че малко преди злополуката едвам е избегнал удар със същата кола.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР