Пловдивски полицаи от всички подразделения преминаха курс за повишаване на

...
Пловдивски полицаи от всички подразделения преминаха курс за повишаване на
Коментари Харесай

Автомобилният състезател Илия Царски обучава пловдивски полицаи на писта “Дракон“

Пловдивски служители на реда от всички подразделения минаха курс за повишение на професионалните умения за безвредно ръководство на служебни коли със специфичен режим на придвижване в рискови условия и рискови обстановки.
Прочетете още
Такова образование се организира за пръв път в България, а техен старши треньор е Илия Царски, който е нееднократен авто първенец у нас. Теоретичното и практическо образование ще се организира на писта " Дракон " до село Калояново в границите на един месец.

„ Имам удоволствието и честа да образовам служителите на реда у нас, да надградят шофьорските си умения в рискови обстановки. Тук учим  полицаите, че те би трябвало да се пробват да владеят автомобила. Това е изкуство и техника. Автомобилът се ръководи както с кормилото, по този начин и с педалите, а момчетата се оправят бързо, приспособяват се към обстановката. Изпълняваме сложни завои, които са постоянно срещани, а са и рискови най-много в неприятните метеорологични условия. Не на последно място и по какъв начин да направляваме автомобила, когато той ни изненада и загуби надзор, по какъв начин можем да се оправим и упражним надзор и да го нареждаме вярно на пътя ”, показа пред TrafficNews Илия Царски.



Директорът на Главна дирекция " Национална полиция " комисар Атанас Илков съобщи, че образованието се организира, защото при потребление на специфичен режим на придвижване се постанова униформените да минават на кръстовища на алено, да се движат с висока скорост,  да се съобразят с останалата пътна конюнктура, тъй че хем да дойдат на време и бързо на място, хем да не основават предпоставки за ПТП, които биха довели до застрашаване на здравето както на самите тях, по този начин и на останалите участници в придвижването.

„ Колегите са получили отговори на въпроси, които макар дългогодишния стаж като водачи, не са имали. Получили са пояснение по какъв начин да реагират на някои по-рискови обстановки, тъй че да бъдат най-добре готови и да бъде безвредно за тях и останалите участници в придвижването. Надявам се случаите, в които им се постанова да практикуват по-рисков метод на шофиране да бъдат колкото може по-малко ”, съобщи Георги Чергов – шеф на пловдивската полиция.

„ Пожелавам на служителите на реда колкото може по-бързо да се сработят с това на което ги учим по живо поздраво да се прибират вечер след работа при фамилиите си и те са пасителите на реда отсега нататък още по-добри коли и униформи, както е в Европа и може и други мои сътрудници да им оказват помощ да надградят техните учения ”, приключи Илия Царски.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР