Пловдивски полицаи бяха изпратени на акция по премахването на мистериозен

...
Пловдивски полицаи бяха изпратени на акция по премахването на мистериозен
Коментари Харесай

Вандали налепиха с антибългарски надписи центъра на Пловдив, полицаи ги стържат

Пловдивски служители на реда бяха изпратени на акция по премахването на тайнствен надпис върху лист хартия, залепен в центъра. Според очевидци посланието било с антибългарско наличие. Премахването на плаката е станало в петък, сред 21 и 22 часа, описа свидетел, представен от „ Марица “. Случката се е разиграла на самата Главна улица наоколо до едно от обменните бюра.

Гражданинът се е разхождал по пешеходната зона, когато е забелязал двама униформени да пазят нещо до стената. На фасадата е залепен родолюбив некролог в памет на Душо Хаджидеков, а под него мистериозният лист, обект на интерес от страна на управляващите. След момент на мястото пристигнали и двама цивилни чиновници на реда, които усърдно почнали да унищожават написаното. Щом се доближил, в опит да види защо става въпрос, униформените препречили пътя на нашия четец, като му декларирали, че им пречи на работата.

От охранителна полиция и локалната администрация отхвърлиха да разясняват случката. Не оповестяват и какво е гласяло въпросното обръщение.

Работещите наоколо описаха през вчерашния ден, че са видели плаката, само че не можаха да си спомнят наличието. Един от търговците твърдеше, че е прочел нещо от рода на " Убий българина ", а различен държеше на „ Българите са тотално смачкани “. „ Залепено беше на това място, с цел да покаже, че към този момент не се раждат същински българи като Душо Хаджидеков, Левски или Каравелов “, допусна продавачът.

От администрацията обясниха само, че е имало подобен случай, а полицията търси създателя на посланието.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР