Пловдивската света митрополия е купила т. нар. Гръцко училище на

...
Пловдивската света митрополия е купила т. нар. Гръцко училище на
Коментари Харесай

Пловдивската митрополия се сдоби с един от най-атрактивните имоти в Пловдив

Пловдивската света митрополия е купила така наречен Гръцко учебно заведение на скатовете на Джамбаз тепе над " Понеделник пазара ", заяви уеб сайтът " Под тепето ".

По данни на изданието, с цел да вземе имота на върха на Трихълмието дружно със постройката в него и да има 100 % от собствеността, църквата, отпред с Николай Пловдивски, е трябвало да одобри едно огромно подаяние и да извърши няколко имотни покупко-продажби.

Два от етажите на постройката и прилежащата незастроена дворна повърхност от 270 квадратни метра епархията е получила под формата на подаяние от Георги Гергов.

Другите два етажа и останалата част от дворното място духовниците са откупили от общо осемте наследника, които са имали съсобственост там.

Не е известно какъв брой е коствало придобиването на тези дялове.

Цялата 4-етажна сграда с разгъната застроена повърхност от 915 кв.м., както и дворното място от 1029 кв. м., до неотдавна са се продавали от организация за недвижими парцели на цена от милион и половина евро, показва още " Под тепето ".

По елементарни сметки излиза, че осемте наследника би следвало да са търсили половината от тази сума, или 750 хиляди евро.

За проектите, свързани със постройката, до този миг няма подадени планови документи към Националния институт за недвижимо културно завещание (НИНКН), който би трябвало да даде своето утвърждение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР