Пловдивската районна прокуратура извършва предварителна проверка за открити бутилки ракия

...
Пловдивската районна прокуратура извършва предварителна проверка за открити бутилки ракия
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява туби в пловдивски магазин с ракия вместо минерална вода

Пловдивската районна прокуратура прави предварителна инспекция за " открити бутилки ракия вместо минерална вода в туби в пловдивски магазин ". Проверката е с оглед вероятно осъществено закононарушение по член 234 алинея 1 от Наказателния кодекс - за разпространение на акцизни артикули без бандерол, когато подобен се изисква по закон. Срокът за приключването е едномесечен. Проверка се прави и от Агенцията по сигурност на храните. Алкохолът се оказал в 10-литрови туби с вода на българска компания. Клиент е купил водата, само че се е върнал в магазина, с цел да се оплаче, че водата мирише необичайно.
За да ревизират дали това е по този начин, шефът на магазина и част от личния състав отпили от транспарантната течност и с изненада открили, че в 10-литровата туба има ракия.

От същата партида в магазина са продали общо 8 туби, други рекламации не е имало.

От фирмата-производител на минерална вода оповестиха за Българска национална телевизия, че ще създадат вътрешно следствие, ще проследят стоката посредством дистрибутора, по какъв начин е стигнала до магазина. Определиха случая като неуместен, обясниха, че водата автоматизирано се налива в машините, няма прикосновение с въздуха, а по-късно бутилката автоматизирано се затваря. Снимка: БНТ
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР