Пловдивската полиция разби канал за незаконна търговия с археологически ценности.

...
Пловдивската полиция разби канал за незаконна търговия с археологически ценности.
Коментари Харесай

Разбиха канал за износ на археологически ценности в Пловдив

Пловдивската полиция разруши канал за противозаконна търговия с археологически полезности. Засега са задържани двама души от Пловдив и София в миг на договорка. Издирва се и трети съпричастен с канала в чужбина.

Пловдив

Групата е следена три месеца от отдела за културно исторически полезности към Криминалната полиция, употребявани са и специфични разследващи средства.

Иззети досега са над 877 артефакти, измежду тях има златни и сребърни монети. И през днешния ден не престават обиските и изземването на археологическите полезности в страната. От прокуратурата чакат броят им да надвиши 1000 броя.
Румен Попов – областен прокурор: Извършени са голям брой претърсвания и изземвания на разнообразни адреси в София Пловдив, Стамболийски, Асеновград и в различен регионален град, който към сегашния миг ще се въздържа да загатвам.
Културно-историческите полезности са от Античността, Римския интервал и Средновековието. Изкупувани са от иманяри в цялата страна. След като експертизите приключат, ще може да се каже на каква стойност са конфискуваните предмети, обявиха от прокуратурата. Задържаните търговци могат да получат от една до шест години затвор и санкции до 15 хиляди лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР