Пловдивската полиция хвърля целият си наличен ресурс, за да осигури

...
Пловдивската полиция хвърля целият си наличен ресурс, за да осигури
Коментари Харесай

Полицията обеща най-сигурната Коледа в Пловдив

Пловдивската полиция хвърля целият си разполагаем запас, с цел да обезпечи спокойни и сигурни декемврийски празници. Това сподели на брифинг пред публицисти началникът на " Охранителна полиция " комисар Костадин Костов. Крути ограничения за сигурност ще има през целия месец, изключително за студентския празник, Коледа и Нова година, като главната цел е сигурността на хората.

На Коледа полицията ще вземе се драконовски ограничения за реда и сигурността ни. Униформени ще има пред огромни хранителни вериги, заведения, заведения за хранене, молове, както и в центъра на града, където нормално се струпват повече хора. Освен това ще се правят засилени инспекции за това дали водачите на пътя са изрядни - дали са правоспособни, дали са пили алкохол и употребявали опиати, дали карат с превишена скорост и така нататък През цялото време чиновниците на реда ще подкрепят и проверяващите от РЗИ при взаимни акции за съблюдаване на противоепидемичните ограничения. За умерено протичане на коледните празници ще се грижат също от бранш " Специализирани полицейски сили " и от жандармерията.

Пловдивската полиция ще съблюдава реда и в новогодишната нощ на Центъра, където доста пловдивчани ще посрещнат новата 2022 година под намерено небе. " Обикновено има най-малко 2000-3000 души. Направили сме организацията по защита на реда. Ще има контролно-пропускателна пунктове, където празнуващите ще бъдат проверявани. Няма да се позволяват използвали алкохол, въоръжени, с обемни чанти и така нататък ", сподели комисар Костов. Наред с защитата на събитието, полицията ще прави интензивни инспекции като по Коледа - надзор върху водачите, също по заведения, заведения за хранене, огромни хранителни вериги, както и по други планувани празнични мероприятия.

" Съветвам хората да не оставят в домовете си огромни парични суми и полезности. Ако ще честват отвън дома и ще вървят на планувана почивка или при родственици, дано не го обявяват в обществените мрежи. Да знаят единствено най-близките и доверени хора. Да не се пускат и фотоси с локация от въпросната отмора или посещение, преди да сме се върнали. Препоръчително е да се остави светната крушка, с цел да се види че има живот в жилището. Когато домътт се напуща, да се затваря по опция с стоманени порти със секретни ключалки. Ако има охранителна система, да бъде задействана ", посъветва Костов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР