„Пловдивската организация на БСП боледува от 10 години. Има остро

...
„Пловдивската организация на БСП боледува от 10 години. Има остро
Коментари Харесай

Пловдивски социалист: БСП ще се представи силно на изборите

„ Пловдивската организация на Българска социалистическа партия боледува от 10 години. Има остро разединение сред пловдивската организация и дребен кръг от хора на Гергов “, сбитата диагноза сложи социалистът от Града под тепетата Александър Константинов.

Според него индикативен образец е, че от 1 020 индивида 860 души са дали своят вот Корнелия Нинова да бъде ръководител на Българска социалистическа партия, а останалите 160 дали своят вот за други претенденти.

Константинов разкри, че хората, които са към Гергов са материално стимулирани. „ Всеки един от тях взима пари по някакъв метод посредством Гергов. Например Нина Чавдарова, която се явява като представител на групата на Гергов. Тя взима заплата един път като помощник в Градския съвет, и повторно като инспектор в една общинска болница.

Там са общински съветници, които взимат заплати, там са и депутати, които взимат заплати “. По БНР-Пловдив Александър Константинов изясни, че групата към Гергов е към стотина души, които са материално стимулирани и водят борба за своето финансово благоденствие.

“Срещу тях стои организация от 2 000 души, която е на друго мнение. Затова споделих предходната година, че успеха на Гергов е пирова. Защото не можеш да победиш хората, които са в партията по идейни съображения и не са материално подвластни от партията” Активистът на левицата описа още за положението на организацията в Пловдив като уточни:

“Преди 3 месеца 400 социалисти застанахме с имената си в подписка против Георги Гергов. Ние се обърнахме към управлението на партията и към Националния съвет. Ние не желаеме пловдивската организация да бъде в такова състояние”. Александър Константинов акцентира, че организацията в Пловдив е била 30 000 души и е събирала по 70 000 гласа на избори.

“Сега на три поредни избора Българска социалистическа партия събира 10-12 000 гласа в Пловдив. Това е по този начин, тъй като хората не харесват тясното управление - групичката, която стои към Гергов и е добре „ нахранена “.

Можеш да купиш 10-20-100 души, само че не можеш да купиш 100 000”. Пловдивският социалист напомни и че доста хора са напуснали партията поради Гергов и в този момент доста от тях са подготвени още веднъж да се върнат в Българска социалистическа партия, в случай че се махне тази материално стимулирана прослойка.

“2011 година, когато Георги Търновалийски се кандидатира за кмет на Пловдив беше безпартиен. След това стана член на Българска социалистическа партия, с цел да стане народен представител. Той в никакъв случай не е бил избиран за лидер на листата, постоянно е бил назначаван, тъй като всички знаеха, че в случай че той би трябвало да се избере по либерален метод, хората няма да гласоподават за него”, разкри социалистът.

Константинов уточни и че всички пловдивски социалисти, които са писали писма до Националния съвет са упорствали за поддръжка от централата: “Хора, в случай че вие не се намесите, Пловдив е неуспех с тези хора. Радваме се, че централното управление се намеси.

Иначе щеше да се повтори това, което се случва към този момент три пъти поред. Не е ли срамотия водачът на градската организация Георги Гергов да бъде пети на локалните изборите? С тези хора ли ще отидем отново на избори? “.

Константинов изрази вяра: „ Надявам се без Гергов да имаме по-добри резултати. Хората не можеха да одобряват, че подобен човек може да бъде отпред на лява партия. Сега ще бъдем освободени от тази стигма”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР