Пловдивската опера подготвя за публиката мюзикъла Семейство Адамс на сцената

...
Пловдивската опера подготвя за публиката мюзикъла Семейство Адамс на сцената
Коментари Харесай

Керана влиза в дрехите на Мортиша в мюзикъла “Семейство Адамс“ на Античния театър

Пловдивската опера приготвя за публиката мюзикъла " Семейство Адамс " на сцената на Античния спектакъл в границите на фестивала Opera Open. Премиерата е на 18 август от 21 ч. Сценарият е на Маршал Брикман и Рик Елис, а музиката и текстовете - на Андрю Липа. Всички те са основани на истинските рисунки на именития Чарлз Адамс, а не на известните сериал и филм.
Прочетете още
Режисьор на българската версия е Петър Одажиев, който пловдивската аудитория и феновете на мюзикъла познават от различен план на Операта - " Fame ". Диригент е Вилиана Вълчева, а преводът е дело на Цветомира Цонева.



Сценографията е дело на образния актьор Петко Танчев, художник на костюмите е Николина Костова–Богданова. Хореографията е дело на Амедео Джунта. Диригент на хора е Цветан Цветков.

Ролите извършват Керана, Евгений Арабаджиев, Марияна Панова, Цвети Пеняшки, Виктор Ибришимов, Александър Баранов, Тодор Борисов, Калина Костова, Виктория Димова, Даниел Русев, Мария Атанасова. Участват и хорът, балетът и оркестърът на Операта.

Мюзикълът е с първа премиера на Бродуей през 2010 година, а през 2016 година се играе на Единбургския сценичен фестивал. Следва огромно турне в Обединеното кралство.

Най-мрачното семейство на Америка се развихря в хитовата музикална комедия от Бродуей за любовта, фамилията, доверието и израстването с покъртителен и разтърсващ поврат. Призрачното имение на Адамс е сполетяно от призрачен сън - щерка им е влюбена в „ обикновено “ момче. Къде сгрешиха?

Спектакълът е реалност със съдействието на „ Софийски музикален спектакъл “.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР