Пловдивската община с ново мащабно почистване на квартал Столипиново“. Само

...
Пловдивската община с ново мащабно почистване на квартал Столипиново“. Само
Коментари Харесай

„Боклукът пада отгоре“: Мащабно почистване в „Столипиново“, налагат и глоби за боклук през терасата

Пловдивската община с ново огромно разчистване на квартал „ Столипиново “. Само за дни там са се появили осем нови противозаконни сметища. Тонове боклуци под прозорците на жилищните блокове. За някои поданици на квартала боклукът безусловно пада от небето.

Снимка: bTV

„ Ами, от кое място? Отгоре! Откъде искаш да иде? Така ли ще идва този отпадък. Моля ти се. Да вършат паркове, децата да играя, не да миришат! “, уточни един от жителите на квартала.

Групата е от малолетни и малолетни младежи

„ Седем  дни в седмицата тук има едрогабаритна техника за разчистване на сметищата. Тъй като не можем да насмогнем, се постанова изключителни акции да вършим за разчистване на квартала “, изясни Десислава Георгиева, шеф на Оперативна програма " Чистота " – Пловдив.

Снимка: bTV

„ Просто би трябвало да има някакъв надзор да ги следи от кое място хвърлят и да се създадат актове. Друг метод няма “, сподели Симеон Георгиев, гражданин на кв. „ Столипиново “.

При първата акция са събрани близо 300 тона боклуци

В квартала ще образоват най-малките за какво не е хубаво да се живее измежду отпадъци. Общината незабавно приготвя инспектори, които да постановат санкции и да наблюдават кой си изхвърля боклука през терасата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР