Пловдивската журналистка Екатерина Костова представя новата си книга „ОБРАТ-но в

...
Пловдивската журналистка Екатерина Костова представя новата си книга „ОБРАТ-но в
Коментари Харесай

Екатерина Костова представя новата си книга ОБРАТ-но в себе...

Пловдивската журналистка Екатерина Костова показва новата си книга „ ОБРАТ-но в себе си “ на 14 декември в Литературен салон „ Spirt Spirit” в клуб „ Петното на Роршах “. Това е вторият лиричен алманах на Костова след „ Думите ме носят “ (2017 г.). Повечето стихотворения в него са писани, до момента в който живее в Испания.



„ Това е книга за завръщането. Не просто във физически смисъл, а в нравствен. Подобно раковина, тя събира моите срещи със самата мен и прочувствените положения надалеч от огромна част от околните ми хора. Плод е и на запознанствата ми с българи, които от дълго време живееха надалеч от родния си дом, само че не спираха да го сътворяват във всеки момент, когато можеха, без да стопират да си задават въпросите: Кой съм аз? Къде е моят дом? Защо потеглих? Ще се върна ли? “- споделя Екатерина Костова.

За стихотворенията и пътя им към книгата ще приказва поетесата Ина Иванова. Премиерата ще е от 19 часа при спазването на противоепидемичните ограничения. Книгите на място ще са с подпис, а Екатерина Костова ще дава отговор на въпроси.

„ ОБРАТ-но в себе си “ излиза под знака на Издателство „ Жанет 45 “ с художник на корицата Неда Ангелова. Книгата е подкрепена от тазгодишната Програма на община Пловдив „ Произведения на пловдивски писатели и значими за града издания “.

Екатерина Костова e родена и живее в Пловдив. По обучение e лингвист, а по специалност – публицист. Автор е на три прозаични книги – „ Платното на Пенелопа “ (1994), „ Писма под възглавницата “ (2014) и „ Свети Никола от Залива на подковата “ (2016), както и на стихосбирката „ Думите ме носят “ (2017). Член е на Дружество на пловдивските писатели и на Movimiento Poetas del Mundo.

Намерете още събития, забавни места и обичани кътчета, които може да посетите в Пловдив, в новия ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР