Пловдивската галерия Възраждане представя изложбата живопис на Васил Генчев Символично.

...
Пловдивската галерия Възраждане представя изложбата живопис на Васил Генчев Символично.
Коментари Харесай

Натюрмортите на Васил Генчев са като живописни поеми

Пловдивската изложба " Възраждане " показва изложбата живопис на Васил Генчев " Символично ". Творбите може да се прегледат онлайн, в арт салона, също по този начин на уеб страницата и на фейсбук страницата на галерията до 9 октомври.
" Новите картини на Васил Генчев носят от ден на ден високо художествения щемпел на един изящен мурафет. Почеркът на художника става все по-въздействащ, изискан в детайла и бележещ, очевидно издирван, психически миг във всяка от картините. Натюрмортите са като живописни поеми, хубостта на нарисуваните обекти е като че ли по-магьосна, в сравнение с в реалност. Всичко е нарисувано на един мирис, допряно от чудесния гений на създателя. Елате, с цел да се възхитите и да помечтаете! ", написа галеристката Краси Алексиева.
Васил Генчев е роден през 1969 година в с. Ягодово, обл. Пловдив. Завършил е ССХУИМИ " Цанко Лавренов " през 1988 година и магистърска степен, компетентност " Живопис ", в НХА " Николай Павлович " в класа на проф. Валентин Колев през 1998 година Осъществил е 15 независими изложения. Участвал е в доста общи експозиции. Негови произведения се намират в сбирки в България, Украйна, Кипър, Канада, Съединени американски щати, Германия. Членува в съдружие " АРТ БОКС 69 " от самото му основаване.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР