Пловдивската атлетка Пламена Чакърова беше избрана за номер 1 на

...
Пловдивската атлетка Пламена Чакърова беше избрана за номер 1 на
Коментари Харесай

Европейската медалистка Пламена Чакърова: Невероятно е да спечелиш медал, мечтата ми е да участвам на Олимпиада

Пловдивската атлетка Пламена Чакърова беше определена за номер 1 на Спортно учебно заведение " Васил Левски ". През миналата година състезателката на СКЛА " Ботев " (Пловдив) съумя да завоюва бронзов орден от Европейското състезание за юноши и девойки до 18 години, което се организира в Йерусалим, Израел. Пламена завоюва медала, откакто системата в началото беше отчела, че българката е четвърта, само че по-късно стана ясно, че възпитаничката на Ботев е на трето място. Позицията й беше доказана след митинг от българския тим. Треньор на Пламена е една от легендите в пловдивската лека атлетика - Ива Пранджева - международна шампионка за девойки на дълъг скок и европейска шампионка в зала на троен скок. 
Прочетете още


Пламена даде изявление пред TrafficNews за миналата година, задачите и бъдещето. 

" Чувството да спечелиш орден е неописуемо. Бях доста щастлива и въпреки и трагично съумях да печеля орден. Хубаво е, когато виждаш труда, който си положил да се изплаща. Няма с какво да се съпостави това възприятие ", съобщи състезателката на СКЛА Ботев за извоювания бронзов орден от Европейското по лека атлетика до 18 години. 

Пламена съобщи и какво е неин треньор да е легендата Ива Пранджева.

" Тя има доста опит от огромните надпревари като играч и в този момент като треньор. Радостна, че тя ми е треньор. Тренировките минават доста добре, тъй като се въодушевявам тъкмо подобен сполучлив спортист като нея да ми е треньор. Вземам доста като образец от нея ", съобщи бронзовата медалистка от Европейското до 18 години.  



" Условията за леката атлетика за жалост не са толкоз положителни. Спортът не се прави оценка задоволително. Определено могат да се отделят повече средства ", сподели Пламена Чакърова по отношение на изискванията в леката атлетика.

" Тази година имам норматив за Европейско състезание до 20 години. Има Държавни шампионати и Балканиади ", на които ще вземам участие, сподели Пламена за идния сезон. 



" Целта ми е да стигна до Олимпиада и в случай че стане това желая да печеля орден ", съобщи пловдивчанката. 

" Пожелавам си доста здраве, шанс, без травми и отново да бъда медалистка от Европейско състезание ", приключи Пламена Чакърова. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР