Пловдивчанинът Янаки Милев бе спаринг-партньор в тренировката на Григор Димитров,

...
Пловдивчанинът Янаки Милев бе спаринг-партньор в тренировката на Григор Димитров,
Коментари Харесай

Пловдивчанин е спаринг-партньор на Гришо в Хасково

Пловдивчанинът Янаки Милев бе спаринг-партньор в тренировката на Григор Димитров, която първата ни ракета организира в родното Хасково.

Мисля, че играя добър тенис, само че имах малшанс в последните си мачове ". Това съобщи Гришо пред кореспонденти. Той дойде в града на Богородица дружно с приятелката си Лолита Османова и с сътрудника си Георги Стоименов в навечерието на 30-я си рожден ден на следващия ден и организира подготовка от над час и половина не тенис-комплекса в парка " Кенана ", откъдето стартира и кариерата му.

" Последните няколко седмици бяха много сложни за мене. Тренирах доста, само че мачовете не се случиха по метода, по който желаех и чаках ". Така Димитров разяснява ранното си отпадане от последните надпревари. " Но това е тенисът, изключително на клея ", добави той.

" В момента концентрацията ми е ориентирана към идните шампионати в Женева и Франция, които може би са най-важните за мен ", сподели още Димитров. Той разкри, че не е желал да чества на никое място другаде годишнината си, с изключение на в Хасково и може би това е бил и проектът му след присъединяване в шампионата в Рим.

" Винаги се връщам със специфични чуства в Хасково. За рожденния си ден не желая нищо материално, поисквам си единствено здраве ", акцентира най-хубавият български тенисист.

По негови думи последните две-три години за всеки един състезател са били доста странни - няма нормалната подготовка, ден с ден нещата не си наподобяват, настройките за мачовете и трениравките са по-разлини. На въпрос за имунизацията против COVID-19 Димитров отговори, че още не се е ваксинирал и е по принцип срещу имунизацията.

" Все отново обаче от идната седмица в ATP се чакат нови правила по въпроса, би трябвало да изчакаме решението на шефовете ", сподели Димитров

На алената настилка негов спаринг-партньор бе пловдивчанинът и млада тенис-надежда на България Янаки Милев. Бащата на Григор - тенис-треньорът Митко Господинов, също беше на корта, подаваше топките и обсъждаше със сина си играта му на почивките.

Лолита Османова и майката на Григор Мария седяха една до друга на трибуната на централния корт. Двете си говореха на съветски език. " От един ден съм тук и този ден беше необикновен ", сподели Османова. Това място (Хасково) е значимо за Григор и аз съм щастлива да съм тук ", добави рускинята.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР