Пловдивчанин сигнализира за подвеждащ знак за паркоместа за инвалиди в

...
Пловдивчанин сигнализира за подвеждащ знак за паркоместа за инвалиди в
Коментари Харесай

Глобиха пловдивчанин заради подвеждащ знак, подаде жалба срещу отношението към хора с увреждания

Пловдивчанин алармира за подвеждащ знак за паркоместа за инвалиди в центъра на Пловдив, поради който получил санкция от общински чиновници. Поради отвод да му бъде обяснено за какво е получил санкция, последвал скандал сред тях, споделя пострадалият Юлиян Георгиев.  
Прочетете още
Той е вуйчо на момче с Детска церебрална парализа. В събота следобяд решил да го изведе на разходка, с цел да видят дружно коледния базар в центъра на града. Заради щета в инвалидната кличка обаче се наложило мъжът да остави племенника си и да докара по-близо автомобила им. Пловдивчанинът споделя, че паркирал колата им на паркинга пред „ Радио и телевизия “ Пловдив.

„ Спрях на място за хора с увреждания, което е обозначено със знак за хора с увреждания Д21. Племенникът ми беше стотина метра от мястото. Докато отида да го взема и се върнем - на предното стъкло на водача беше лепнат стикер за погрешно паркиране. Попитах чиновници на общинска защита, които бяха на десетина метра от колата, кой е лепнал този стикер. Отговориха не знаем и ехидно се подсмихваха “, декларира Георгиев.

Последвала ескалация в диалога им, а в разногласието са се намесили и минувачи. Те също призовали чиновниците да кажат кой и по каква причина е залепил фиша за погрешно паркиране. В последна сметка дежурната двойка декларирали, че те са виновни за това, а повода за санкцията била, че колата с инвалиден стикер е паркирана върху местата със длъжностен абонамент на Община Пловдив. Последвалата препирня разстроила племенника му, който избухнал в рев, твърди пловдивчанинът. 

Георгиев счита, че знакът е подвеждащ, очертанията му също и по този метод мъчно може да се разграничи инвалидно от общинско място. Липсата на хоризонтална маркировка вкарва нуждаещите се в илюзия, разяснява още пострадалият. Той счита, че е редно общината да отбелязя по-разбираемо очертанията на местата за преференциално паркиране преди да глобява. 

Пловдивчанинът обаче отбелязва, че е най-силно засегнат от държанието на чиновниците към хората с увреждания и затова е подал сигнал до общинското дружество. Той е безапелационен, че няма да заплати санкцията.  

TrafficNews ще отнесе проблема до Общинска Охрана. Очаквайте мнението им по тематиката!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР