Пловдивчанин се прости с книжката си за две години и

...
Пловдивчанин се прости с книжката си за две години и
Коментари Харесай

Водач от Пловдив подкара колата си и отнесе два бона акт, както и остана без книжка за 2 години. Вижте защо

Пловдивчанин се елементарни с книжката си за две години и за похлупак отнесе санкция за две хиляди лв., тъй като е отказал да бъде тестван за алкохол. Случката е станала в края на месец януари тази година. Нарушителят е бил спрян за рутинна инспекция в Коматево в късния следобяд. След инспекция на документите, служителите на реда решили да тестват лидера за използването на алкохол. Той незабавно отказал. За това му бил публикуван ваучър за здравно проучване, което също не е било направено.

Водачът обаче не бил склонен с органите на реда и обжалвал наказателното разпореждане. След съвещание преди дни в Районен съд – Пловдив, магистратите взеха решение да оставят без почитание жалбата на нарушителя.

Според съда законосъобразно е ангажирана административно-наказателната отговорност на жалбоподателя за осъщественото нарушаване и вярно е приложена наредбата на чл.174 ал.3 от ЗДП, като му е наложена санкция в размер на 2000 лв. и отнемане от право да ръководи МПС за период от 24 месеца, доколкото законодателят е планувал глобата във закрепен размер, заради което и тя не предстои на инспектиране.

А какво в действителност се споделя в член 174?

Чл. 174. (1) Наказва се с отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство, трамвай или самоходна машина, който ръководи моторно транспортно средство, трамвай или самоходна машина с централизация на алкохол в кръвта, открита с здравно проучване и/или с техническо средство, определящо наличието на алкохол в кръвта посредством измерването му в издишвания въздух:

над 0,5 на хиляда до 0,8 на хиляда в това число - за период от 6 месеца и санкция от 500 лева.;

над 0,8 на хиляда до 1,2 на хиляда в това число - за период от 12 месеца и санкция от 1000 лева

(2) Наказва се с отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство, трамвай или самоходна машина, нов лидер и лидер, извършващ публичен транспорт на пасажери и товари, който ръководи моторно транспортно средство, трамвай или самоходна машина с централизация на алкохол в кръвта, открита с здравно проучване и/или с техническо средство, определящо наличието на алкохол в кръвта посредством измерването му в издишвания въздух:

над 0,2 на хиляда до 0,7 на хиляда в това число - за период от 6 месеца и санкция от 500 лева.;

над 0,7 на хиляда до 1,2 на хиляда в това число - за период от 12 месеца и санкция от 1000 лева

(3) Когато нарушаването по алинея 1 и/или алинея 2 е осъществено наново, наказването е отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство, трамвай или самоходна машина за период от една до три години и санкция от 1000 до 2000 лева

Източник: trafficnews.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР