Пловдивчанин с къща в Перущица стана жертва на имотна измама.

...
Пловдивчанин с къща в Перущица стана жертва на имотна измама.
Коментари Харесай

Пловдивчанин получи инсулт след имотна измама

Пловдивчанин с къща в Перущица стана жертва на имотна машинация. Жилището, в което Красимир Кръстев живее със фамилията си от 23 години, е било продадено предходната година зад тила му, написа marica.bg.

За действието той упреква 70-годишните сестри близначки Дафинка Славкова и Спаска Тотова, с които бил в съсобственост. Без да подозира, преди 10 година възрастните дами, които били наследници на половината парцел, се сдобили с нотариален акт и за каузи на Кръстев. Още тогава Спаска продала своя дял на Дафинка, а през лятото на 2018 година Дафинка продала целия парцел на ромка, също от Перущица.

Преди няколко месеца тя изпратила свои хора да разчистват терена, с цел да се нанася. От терзание индивидът получил инсулт. За негов шанс съумял да се възвърне и почнал правосъдна борба. До момента е подал седем тъжби до Районна, Окръжна и Апелативна прокуратура в Пловдив. Отговорите и от трите инстанции обаче са отводи за формиране на досъдебно произвеждане заради липса на закононарушение. Въпреки това той е завел дело против близначките и новия притежател Славка Енева за имотна машинация и другия месец чака решение на съда.

На 28.11.1995 година Красимир Кръстев и брачната половинка му купуват една втора идеална част от дворно място и жилищна постройка в Перущица - ул. „ Петко Каравелов “ 5, с обща повърхност от 551 кв. м, видно от Нотариален акт №146/1995 година Семейството е четвърти притежател на въпросния парцел, закупен от Огнян и Милка Роглеви. Важна детайлност е, че преди договорката сестрите като съсобственици са попълнили декларация, че са съгласни фамилията да извърши продажба на който желае, без да се преценява с тях като съсобственици, както допуска член 33 от Закона за собствеността.

"След като купихме парцела, се преместихме с децата от Пловдив в Перущица. Ние живеем в източната половина на къщата, която е със независим вход, а дворът, който употребяваме, е разграничен с ограда от другата част на парцела още преди да се нанесем. За всички тези години прилежащият парцел в никакъв случай не е бил населен. Знаех, че е благосъстоятелност на сестрите, само че през разум не ми е минавало какъв номер ще ми скроят. Като гръм от ясно небе ми пристигна, като дойдоха 20 роми с фадрома и ми споделиха, че тук има нов притежател ", ядосва се Кръстев.

При направена от него информация в имотния указател се открило, че на 16.09.2008 година близначките се снабдили с нотариален акт за благосъстоятелност на недвижимия парцел по силата на така наречен обстоятелствена инспекция. Тоест двете са приети за притежатели на целия парцел на съображение завещание и давностно притежание повече от 30 години. По време на инспекцията те са заявили документално, че не имат нотариален акт, и са завели трима възрастни очевидци, родени надлежно през 1922 година, 1933 година и 1935 година, видно от декларацията.

Те може да са наследници, само че на своята част и нямат право да придобият целия парцела по давностно притежание. Преди мен той е бил законно владеене на други трима души, още от 1972 година, което потвърждавам в съда с копия от нотариалните им актове, с които съм се сдобил. Освен това е сменена скицата на парцела, защото в моята схема и нотариален акт написа, че той е с повърхност от 551 кв. м, а след продажбата по новата схема внезапно е станал 446 кв. м, изяснява пострадалият. Той посочи, че в искова молба до Пловдивски областен съд упорства да се изискат делата на нотариус Иван Иванов, издал нотариалните актове на сестрите през 2008 година за благосъстоятелност и продажба от едната на другата, както и делото на нотариус Карамфилка Клявкова за продажбата през 2018 година от Дафинка Славкова на Славка Енева. Междувременно се е застраховал и с обезпечителна заповед, с която се постанова забрана върху парцела му.
Двете със сестра ми сме родени в тази къща. Продала съм единствено моята една втора част от парцела. А това, че в нотариалния акт на новия притежател написа друго, не е мой проблем. Не съм го издала аз, съобщи Дафинка Славкова. А Славка Енева сега не е в България. В Перущица се приказва, че работи в чужбина, само че не се задържала на едно място и обикаляла из Белгия, Испания и Германия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР