Пловдивчанин, който от години живее в Украйна и няма адресна

...
Пловдивчанин, който от години живее в Украйна и няма адресна
Коментари Харесай

Пловдивчанин гласува в Украйна незаконно

Пловдивчанин, който от години живее в Украйна и няма адресна регистрация у нас и по този начин е упражнил нелегално право на глас за европейските избори през 2019 година, застава пред Районен съд Пловдив през днешния ден.

Делото е нарсочено в намерено съвещание с разпит на очевидци.

Б.А.Ц. ще дава отговор за това, че на 26.05.2019 година в Киев в изборна секция, разкрита в Посолството на Република България, е упражнил изборно право в изборите за членове на Европейски парламент, извършени на 26.05.2019 година, без да има такова право заради липса на адресна регистрация по сегашен адрес на територията на република България или друга страна – членка на Европейски Съюз. Така е нарушил условията на чл.350, ал.1 от Изборния кодекс.

Второто обвиняване против подсъдимия е за закононарушение по чл.313, ал.1 от Наказателен кодекс, за това, че на същата дата 26.05.2019 година в същата изборна секция в Посолството на България в Киев е удостоверил лъжа, че има адресна регистрация по сегашен адрес на територията на Република България или в друга страна – членка на Европейски Съюз минимум 60 дни от последните три месеца към 26.05.2019 година

Лъжата е направена в писмена декларация – Декларация Приложение № 22-ЕП по чл.33, ал.2, чл.350, ал.1 и §1, т.2 от ДР на Изборния кодекс.     
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР