Пловдивчанин е бил нападнат от шофьор на междуградски автобус, докато

...
Пловдивчанин е бил нападнат от шофьор на междуградски автобус, докато
Коментари Харесай

Шофьор на рейс потроши пловдивчанин заради една СНИМКА

Пловдивчанин е бил атакуван от водач на междуградски рейс, до момента в който се прибирал под тепетата. За това описа пред самият пострадал Владимир Михайлов.

Той кацнал на Летище "Сарафово " предишния петък - 14 август, съпроводен от приятелката си и кучето им. Предварително бил закупил автобусни билети, с цел да се прибере в града на тепетата.

Когато дошъл на автогара "Запад " обаче, се оказало, че не може да се качи в рейса с кучето си. Четириногото било от дребна порода и било прибрано в клетка. Въпреки това, водачът от компанията "Юнион Ивкони " декларирал, че изрично е неразрешено да се возят домашни любимци, а единственият вид е мъникът да бъде настанен в багажното поделение.

"Вече ми беше ясно, че няма да се прибера с този рейс, тъй като да сложа кучето в багажника значи да го убия. Билетите бях закупил от полски уебсайт, като ги заплатих онлайн. Помолих го да ни бъдат възобновени парите, а той ме прати на касата.

От там ме попитаха от кое място съм взел билетите. Обясних, че съм ги закупил онлайн и ми дадоха отговор, че не могат да ми върнат парите. Реших да се свържа с полската компания и потеглих към автобуса, с цел да го фотографирам. Идеята ми бе въпреки всичко да потвърдя, че съм бил на автогарата, с кой рейс съм щял да се возя и заради каква причина не съм се качил в него ", описа Владимир.

Това обаче не се приело добре от водача. В момента, в който пловдивчанинът извадил телефона си, той тръгнал към него.

"Започна да крещи: Ти кой си, че ще снимаш автобуса. Избута ме пред рейса. Първо ме удари с коляно в слабините, след това потегли да ме удря, да ми извива пръстите, с цел да ми вземе телефона, единствено че съумях да го скрия в джоба на дънките си ", твърди Владимир.



Сцената се разиграла сред втори и трети перон на автогара "Запад " в Бургас. Очевидци имало, само че никой не се намесил. Когато водачът го нападнал обаче пловдивчанинът видял по какъв начин двама души се доближават към тях.

"Не можах да схвана дали желаят да ни разтърват или дали са с него. Приятелката ми беше на към 5-6 метра и не знаеше какво се случва. Видях, че в региона има камери. Затова взех решение че е по-добре да си изям багра, тъй като в случай че му отвърна, може да стане по-лошо ", изясни Владимир.

Той се обадил на полицията. Младият мъж е безапелационен, че по никакъв метод не е отвръщал на насилието. Усетил обаче, че лявата му ръка е потърпевша и не може да я движи.

"Казах му, че съм се обадил в полицията и го помолих да изчака, с цел да се разберем. Той обаче се качи на рейса и отпътува ", споделя Владимир.

След десетина минути на мястото пристигнали униформени, а мъжът дал писмени пояснения. След това отишъл в бургаска болница, където му създали рентгенова фотография. Впоследствие му била гипсирана.

Владимир съобщи още, че от компанията отказали да му предложат различен превоз. Успял да се прибере в Пловдив с последния трен и разчитал на помощ от приятелите си, с цел да пренеса багажа. След това научил, че билетът, който е закупил, включва и застраховка.

Младежът направил няколко опита да отнесе случая до управлението на компанията. Съобщенията му обаче останали без отговор. Няколко дни по-късно от компанията го помолили да опише в детайли за случая, като му обяснили, че "жалбата е изпратена до способените органи ", а отговор може да се чака в 30-дневен период.

Потърсени за коментар, от компанията обясниха, че нямат информация за сходен случай и помолиха да бъде отправено питане в писмен тип. Към момента то към момента не е получило отговор.

Дежурните бяха безапелационни, че в рейсовете в действителност не се позволяват домашни любимци. Единственото, което удостоверяват, че Владимир е имал закупен билет за рейс на 14 август, а номерът на возилото, снимано от него, подхожда на рейса, направил курса.

От ОД на Министерство на вътрешните работи Бургас потвърдиха, че подобен сигнал е постъпил при тях. Според жалбата ръката на младежа е била извита, а водачът му е нанесъл и удар в слабините. Разпитана е и свидетелка на случилото се.

Иззети са записите от видеокамерите, а по случая се работи. Към момента обаче към материалите не е било приложено здравно. Какви дейности ще бъдат подхванати по отношение на водача, в случай че казусът бъде потвърден - зависи от това дали нанесената телесна щета е лека, или междинна.

Владимир е безапелационен, че ще отстоява правата си по всички вероятни способи. Той упорства, че е редно да получи коментар от компанията транспортьор. Младият мъж работи като програмист, а в следствие от породената му би трябвало, е краткотрайно неработоспособен.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР