Пловдивчани се притесняват, че тревна площ пред блока им ще

...
Пловдивчани се притесняват, че тревна площ пред блока им ще
Коментари Харесай

Пловдивчани притеснени: Не искаме тревната площ пред блока ни да се застроява

Пловдивчани се тормозят, че тревна повърхност пред блока им ще бъде отстранена и застроена. За това алармираха живущите в блок, намиращ се в регион „ Централен ”. Става въпрос за тревната повърхност, намираща се от лявата страна на кръстовището сред бул. „ Източен ” и бул. „ Княгиня Мария-Луиза ” в северната част. От доста години в междублоковото пространство има ситуирани пейки и дребен парк за отдих, който хората в региона посещават.
Прочетете още
Наскоро обаче жителите на блока, както и хора от прилежащи здания и обекти научили, че занапред под терасите им ще се реализира градеж на дребен обект, което ги тормозило. Гражданите настояват, че регионът пред блока им е закупен от някого, който се е наел да прави сладкарница, като надлежно по този метод да отнеме мястото им за отдих.

„ Разбрахме, че някой ще строи, ние сме срещу това. Включително и хората, които имат магазини и са притежатели на други обекти, не са съгласни пред пространствата им да бъде застроявано ”, разясниха пловдивчани, които упорстват да схванат кой е притежателя на въпросния терен. Те споделиха, че ще събират подписка, която да внесат в общината, с цел да бъде възпрепятствано застрояването в тревната повърхност.

Проверка в кадастралната карта на Пловдив, сподели че въпросната територия е урбанизирана и предстои на ниско застрояване.

По този мотив потърсихме кмета на регион „ Централен ” Георги Стаменов, който съобщи, че няма потребност жителите да се тормозят, защото никой няма да им отнеме зелените площи.

„ Паркът е частна благосъстоятелност. В момента там има ситуиран един павилион, който ще бъде реновиран и освежен. Ще се продават кафе и други продукти. Успоредно с това вложителят, изцяло ще резервира зелените площи. Ще посъди още дървета и ще озелени, както и има желание да смени тротоарната настилка. Ще има и хигиеничен възел, което ще е и в социална изгода за жителите, защото мястото ще се трансформира в един хубав парк, а зелената зона ще се поддържа ”, разяснява Стаменов.

Той добави, че с цел да нямат жителите непотребни терзания, упорства да се свърже с хората, които подадоха сигнал до медията ни и да им изясни каква активност ще се прави на въпросния терен.

„ За мен е значимо жителите да нямат непотребни терзания и при такива случаи считам, че е най-удачно да се приказва с тях и да им се изясни по какъв начин стоят нещата в действителност, с цел да са наясно ”, съобщи кметът на региона, който тези дни ще се срещне и онлайн с жителите, подали сигнал до медията ни.  

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР