Пловдивчани пропищяха от поредна фишинг атака, научи Марица. Хакери атакуват

...
Пловдивчани пропищяха от поредна фишинг атака, научи Марица. Хакери атакуват
Коментари Харесай

Нагла измама! Хакери приватизират мейлите на пловдивчани

Пловдивчани пропищяха от поредна фишинг офанзива, научи " Марица ". Хакери нападат електронните пощи с подвеждащи мейли, чиято последна цел е навлизане в компютъра, преносимия компютър или таблета ни и достъп до пароли и персонални данни.

Мейлите са с адресант АBV - уеб сайтът, в който всеки има персонална е-поща. В полученото от хиляди пловдивчани писмо написа:

" Уважаеми консуматори, в случай че акаунтът ви не бъде доказан в границите на 48 часа след приемане на това автоматизирано известие, ще бъдете възпрепятствани да изпращате и получавате имейли ".

Под стряскащия текст има надпис " Потвърдете акаунта си ", който е крайната цел на хакерите. Щраквайки на него, жертвите към този момент са в клопката. Биват изпратени на страница за въвеждане на персонални данни, само че даже и да не бъдат попълнени, хакерите към този момент имат достъп до съответното устройство и могат умерено да ровят в него. Основна цел са пароли за достъп до онлайн банкиране.



От платформата ABV предизвестяват потребителите да не се подлъгват. Те не изпращат такива известия, а всеки дълготраен ползвател знае, че няма кой да му вземе пощата. Единственото тя се " рестартира ", в случай че шест месеца не е имало посещаване.

Чрез фишинг измамата хакерите безусловно могат да завладяват мейла и да се снабдят с скъпа информация, която ще ощети потребителите. Ако към този момент сте станали жертва на машинация и някой е протегнал ръка на банковата ви сметка или скъпа информация, сигнализирайте полицията. Но не отваряйте сходни съмнителни известия, колкото и стряскащи да са те, поучават специалисти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР