Plovdiv24.bg Днес ще е слънчево. След обяд в западната половина от

...
Plovdiv24.bg
Днес ще е слънчево. След обяд в западната половина от
Коментари Харесай

Слънце ли? Вижте какво ни застига следобед!

 Plovdiv24.bg Днес ще е слънчево. След обяд в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици, на обособени места, количествата ще са обилни, вероятни са и градушки. Валежите ще продължат и през нощта против четвъртък, основно тук-там в централните и източните региони. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, в Източна България краткотрайно ще се усили до сдържан. Максималните температури ще са сред 22° и 27°. 

Над планините ще е слънчево. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до среднощ в масивите в западната половина на страната ще има интензивни краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра - към 9°.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево. До вечерта облачността ще се усили, само че ще остане без превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 17°-20°. Температурата на морската вода е от 12° по Северното Черноморие до 16° на юг. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Жълт код за значителни превалявания с гръмотевици е разгласен за 12 области през днешния ден. Това са Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, София - град и област, Перник, Благоевград, Кюстендил, Пазарджик и Пловдив.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР