Plovdiv24.bg Днес от запад ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

...
Plovdiv24.bg
Днес от запад ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.
Коментари Харесай

Времето се разваля, обявиха предупреждения

 Plovdiv24.bg Днес от запад ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В Западна България, към и след обяд в централните региони от страната ще има краткотрайни превалявания от дъжд, тук-там съпроводени с гръмотевици. Ще има условия и за градушки. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са най-вече сред 17° и 22°.

Атмосферното налягане ще бъде близо до междинното за месец април. След обяд ще стартира да се покачва.

През нощта на доста места в страната ще има превалявания, обилни в Централна България, където ще има гръмотевици и условия за градушки. Вятърът ще стартира да се ориентира от северозапад. Минималните температури ще бъдат сред 5° и 10°. Утре северозападният вятър ще се усили и с него в страната ще стартира да нахлува леден въздух. На доста места ще има превалявания, само че още сутринта от северозапад ще стартират да стопират, а облачността да се раздира и понижава. В Източна и Южна България, където преваляванията ще са съвсем през целия ден, ще има гръмотевици. Условията за градушки остават. Максималните температури ще бъдат сред 11° и 16°. 

В планините ще духа сдържан до мощен запад-северозападен вятър. Ще има забележителна облачност и превалявания от дъжд, над 1500 метра от сняг, само че с понижението на температурите денем тази граница ще се снижи. До края на деня преваляванията в множеството региони ще спрат, като се изключи Родопите, а облачността ще се раздра. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра – минус 2°.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно с превалявания, които по-късно денем по северното, а до среднощ и по южното крайбрежие ще спрат. Ще има и гръмотевици. В часовете преди обяд към момента ще духа юг-югоизточен вятър, който последователно ще се ориентира от запад-северозапад и след обяд ще се усили. Максималните температури ще са сред 12° и 15°. Температурата на морската вода е 9° - 10°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Жълт код за обилни превалявания от дъжд, съпроводени с гръмотевици и мощен вятър е разгласен в 14 области на страната в сряда, сочат данните на Национален институт по метеорология и хидрология.

В обастите Видин, Монтана, Враца, Пазарджик и Пловдив е оповестена евентуална рисково от силен вятър с пориви 19-24 m/s.  

В Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново през нощта против сряда ще има обилни превалявания от дъжд, съпроводени с гръмотевици. Количества локално до към 20-25 mm. Ще има условия и за градушки. В сряда ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър с пориви 19-24 m/s.

Времето ще бъде без вятър, само че пък със обилни превалявания от дъжд - количества локално до към 20-25 mm, в областите Хасково, Кърджали, Ямбол, Бургас и Варна. Там ще има условия за градушки, както и гръмотевици.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР