Plovdiv24.bg >Владислав Горанов.Увеличението ще стане от 1 юли и така 41

...
Plovdiv24.bg
>Владислав Горанов.Увеличението ще стане от 1 юли и така 41
Коментари Харесай

Таванът на пенсиите ще стане 1200 лева от 1 юли 2019 г.

Plovdiv24.bg > Владислав Горанов.

Увеличението ще стане от 1 юли и по този начин 41 хиляди души ще получат нарастване на пенсиите си до действителния им размер. Остават 21 хиляди души, чиито пенсии ще бъдат лимитирани от тавана, се разбра от думите на Димитров. Той напомни че от 1 януари 2019 т. отпада таванът за новоотпуснатите пенсии.

С това тематиката за отпадането на тавана на пенсиите завършва, разяснява финансовият министър. Той акцентира, че " нарастването ще реши 90% от проблемите, само че няма да допусне рисково високи пенсии, които не са заработени ", а се дължат на несъвършенствата на формулата за изчисляването им в годините. 

Правителството и синдикатите са се разбрали и бюджетът за обществени помощи за отопление през идния отоплителен сезон да се усили с 40 млн. лева Агенцията за обществено подкрепяне занапред ще прави планове дали да се усили единствено размерът на помощта или да се включат повече хора в нея. Срокът за кандидатстване изтича на 31 октомври, само че Горанов увери, че даже заповедите да се забавят, финансовата помощ се дължи от момента, в който стартира отоплителният сезон.

Правителството и синдикатите са се разбрали още 10-процентното нарастване на бюджетните заплати да не става на калпак - ще има твърда част, която компенсира инфлацията, и гъвкава, която ще регистрира самостоятелния принос на всеки чиновник, сподели Димитров. По гледище на синдикатите хората, които работят на терен, каквито са приходните организации, да вземем за пример, ще получат по-голямо нарастване от 10%, само че в границите на междинния %.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР