Plovdiv24.bg Поискахме вашата подкрепа, за да проправим път към една нова

...
Plovdiv24.bg
Поискахме вашата подкрепа, за да проправим път към една нова
Коментари Харесай

Радев: България има нужда от силна и независима президентска институция

 Plovdiv24.bg " Поискахме вашата поддръжка, с цел да проправим път към една нова България – на свободните хора, достолепието и напредъка. Благодарение на тази ваша поддръжка ние спечелихме “. Това съобщи президентът. Той напомни, че още при започване на мандата с Илияна Йотова са се сблъскали с превзетата страна.

" Това бяха 5 години на тествания и борби. 5 години в отбрана на държавността. 5 години, които точно вашата поддръжка ни даваше мощ, с помощта на която президентската институция се утвърди като стожер на непоклатимост и държавност, на фона на фрапантния крах на доверие в политическите сили и институциите “, добави той.

" Дори в най-тежките времена на блокада и непрекъснати офанзиви, ние не се огънахме, поели уговорката към вас да не отстъпваме от правилата. Да отстояваме държавността и ползите на българите “, сподели още той.

" Ние не се страхувахме да бъдем вашия глас, да посочваме недъзите, да призоваваме за пробуждане и отменяне на ръководство, посредством втълпяване на боязън, неистини и операции. Да отхвърляме лобистко и антинародно законодателство.  Да сплотяваме към значими дела. Да бъдем дружно с вас по площадите в борбата за нова България. Обединени от тези наши полезности – правдивост, независимост, взаимност, ние успяхме “, безапелационен е Радев. Според него през днешния ден България се трансформира.

" България разисква нови хрумвания, търси нови решения. Проблемите се изричат без боязън и на глас. Но смяната няма да бъде бърза и лесна “, акцентира президентът. Той е на мнение, че  България има потребност от мощна и самостоятелна президентска институция, която да не скланя глава пред мощните на деня, да обслужва теснопартийни и олигархични ползи.

" А би трябвало да отстоява достолепието и ползите на българите “, добави той. По неговите думи от изборите за президент и вицепрезидент ще зависи доста дали олигархията и статуквото, които са се просмукали на всички равнища в страната, ще намерят легитимация и ще се върнат на власт посредством президентската институция. " Или ще отекат вечно в историята и ще отпушим пътя към развиването ни, като съвременна и просперираща страна. В тази идея ние, с госпожа Йотова, няма да ви предадем “, безапелационен е.

" Нямаме потребност от самозвани обединители, българите сами се сплотиха и трансфораха персоналната си борба за оцеляване в идеята дружно да си върнем похитената от групичка по ползи страна “, съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова.

" Следващите пет години ще продължим да работим за подсилване на държавността, за правила и закони, равни за всички. За България, в която децата ни имат еднакъв старт, а пандемията на неравенствата не задушава нашите родители “, увери Йотова. По думите й с изключение на гнева на хората площадите на митинга предходната година родиха и силата на съграждането.

Вицепрезидентът благодари за голямата поддръжка. " Пет години бяхме мощни, взимахме безапелационни решения, тъй като вие бяхте зад нас и ни подкрепяхте. Когато ни беше най-трудно, вашият кураж ни крепеше. Пет години бяхме с вас и продължаваме да бъдем “, обърна се Йотова към събралото се голям брой от хора и акцентира: " Не вършим помпозни събития, не си служим с лакирани изречения. Говорим с вашия глас “.

Илияна Йотова е уверена, че България се нуждае от самоуверен, съдбоносен и виновен водач, за който България и ползите на българските жители са преди всичко. От човек на дълга – " ген. изпълва със наличие думата дълг “.

На срещата участваха и представители на бизнеса, издатели, културни дейци, браншови организации, докторското съсловие, както и представители на всички партии, подкрепили и Илияна Йотова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР