Пловдив. Заместник-кметът на италианския град Лука Стефано Раджианти, почетният консул

...
Пловдив. Заместник-кметът на италианския град Лука Стефано Раджианти, почетният консул
Коментари Харесай

Делегация от италианския град Лука е на посещение в Пловдив

Пловдив. Заместник-кметът на италианския град Лука Стефано Раджианти, почетният консул на България в Тоскана Алесандро Бузони и шефът на фондация „ Джакомо Пучини “ в Лука Луиджи Виани се срещнаха със заместник-кмета ма Пловдив по просвета и туризъм инж. Александър Държиков и музикалния шеф на Опера-Пловдив – диригентът маестро Диан Чобанов, в Дома на културата „ Борис Христов “. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от Общината.
По време на срещата са разисквани разнообразни благоприятни условия за съдействие, както сред двата града, по този начин и сред обособените културни институти. Домакини и посетители са си разменили дарове и са си създали фотоси за спомен. Визитата е част от формалната стратегия на визитата на италианските посетители, които в 19.00 часа ще участват на спектакъла „ Ние сме всички цветове “, с който се открива „ Пловдив – европейска столица на културата 2019 “.
Преди срещата в Дома на културата, италианските посетители са се срещнали с кмета на Пловдив инж. Иван Тотев и заместник-кмета Розалин Петков. В 16.30 часа пред постройката на Общината всички ще участват на формалното разкриване на изложбата „ Изкуството на свободата – от Берлинската стена до уличното изкуство “ – единствената пътуваща сбирка с 30 творби върху фрагменти от Берлинската стена, която жителите и гостите на града ще видят първи в Европа като част от програмата на „ Пловдив – Европейска столица на културата 2019 “. В 17.00 часа, още веднъж пред Община Пловдив, стартира концертът на Духов оркестър „ Д`Амброзио “ от италианския град Матера – „ Европейска столица на културата 2019 “, дружно с Пловдив. Концертната изява на музикантите от Матера е под диригентството на маестро Диан Чобанов, който ще дирижира и спектакъла „ Ние сме всички цветове “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР