Пловдив търси творчески колектив, който да начертае главната концепция на

...
Пловдив търси творчески колектив, който да начертае главната концепция на
Коментари Харесай

Ставаме евростолица с грандиозно шоу

Пловдив търси креативен колектив, който да начертае основната идея на формалното откриващо събитие за Европейска столица на културата през 2019-та, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

С него се маркира началото на годината на купата. То би трябвало да бъде планувано по този начин, че да покрива дългия уикенд от 11 до 13 януари, като за всеки един от дните се чакат над 100 000 фенове, показаха от Отечествен фронт " Пловдив 2019 ". Основни условия са концепцията да е истинска, събитието да е въздействащо и да се вписва в публичната среда и културния живот на града.

Важно е откриването бъде подчинено на правилото на културна децентрализация и по този метод да дава опция на пловдивските региони да се включат в програмата. Не на последно място - откриващото събитие би трябвало да позволява използване капацитета на основните културни оператори - театри, опера, филхармония, оркестри, хорове, ансамбли, само че да притегли като участници и огромен брой елементарни жители и даже посетители на Пловдив.

От общинската фондация разясняват, че концепцията на отриването би трябвало да обгръща и разкрива главните тематики в програмата през 2019-та; мащабите би трябвало да са огромни, а сюжетът може да се свърже с друго значимо събитие през годината, с което да се изгради нишка от допълващи се и ангажиращи истории. " Ние твърдо имаме вяра, че приликите сред нас - дали сред другите групи в Пловдив или другите култури в Европа, са повече от характерностите, които ни разделят. И всичките ни разлики в действителност са подправките в нашия културен и обществен живот, които вършат живота ни едно превъзходно предизвикателство... ЗАЕДНО. Именно това е, което желаеме да отпразнуваме по време на откриването ", споделят от екипа, работещ по плана за Европейска столица на културата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР