Пловдив. Симулация на съдебен процес по истински случай показаха студенти

...
Пловдив. Симулация на съдебен процес по истински случай показаха студенти
Коментари Харесай

Пловдив: Симулация на съдебен процес по истински случай показаха студенти от ПУ в Апелативния съд

Пловдив. Симулация на правосъден развой по същински случай демонстрираха студенти от Юридическия факултет на ПУ в Апелативния съд през днешния ден, в границите на самодейностите, отдадени на 140 години от приемането на Търновската конституция и Деня на юриста – 16 април, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” - Пловдив . Реалният случай от 2013 година за тежкото ликвидиране на 19-годишната Стефка Маджарова от нейният другар, на 22 години, се оказа извънредно подобаващият проблем за възрастта на студентите. Убийството от ревнивост раздруса обществеността тогава, а през днешния ден в залата симулацията на правосъдния развой по този случай беше извънредно забавна и остави без мирис бъдещите адвокати, до момента в който не бе оповестена присъдата.
За отличното професионално показване в залата участниците във фиктивния развой бяха наградени с грамоти от ръководителя на Апелативния съд Магдалина Иванова и бяха похвалени от техния учител доцент доктор Христо Паунов, зам.-декан на Юридическия факултет в ПУ. Той честити празника на актуалните и бъдещи адвокати и благодари на управленията на пловдивските съдилища за това, което вършат за студентите. По думите на доцент Паунов, това ще е извънредно потребно и значимо за тяхната практическа активност в бъдеще. Той похвали и студентите, които се включват в тази активност напълно непринудено за старанието, което поставят отвън всички занятия.
Днес в съдилищата в Пловдив има ден на отворените порти. Такъв ден е разгласен и за Районна, Окръжна и Апелативна прокуратура в Пловдив.
Довечера ще бъде открита галерия на възпитаници от Националната художествена гимназия “Цанко Лавренов ” в Пловдив под надпис “Законът, справедливостта, положителното и красивото ”. Ще бъдат оповестени и спечелилите в състезанието за ученическо есе по тематиката “Законът, справедливостта, положителното ” и “Конституцията – моите права, които оценявам и знам ”. По тематиката пишат възпитаници от ЕГ “Иван Вазов ” и ХГ “Св.Св. Кирил и Методий ” в Пловдив.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР