Пловдив ще отбележи Световния ден на водата на 23 март

...
Пловдив ще отбележи Световния ден на водата на 23 март
Коментари Харесай

Променят датата на празничния концерт за Световния ден на водата в Пловдив


Пловдив ще означи Световния ден на водата на 23 март вместо на 22-ри. Причината - прогнозата за дъждовно и студено време на 22 март. Мястото на честването остава същото - пл. „ Стефан Стамболов “ от 10.30 часа.

Градският хепънинг се провежда годишно от Община Пловдив, взаимно с Регионална ревизия по околна среда и води -  Пловдив, „ Водоснабдяване и канализация “ ЕООД – Пловдив и Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “.

Тази година тематиката е „ Ускоряване на смяната “, а в тържеството отдадено на нея  ще се включат близо 400 деца от детските градини, учебните заведения и екоклубовете в града.  В програмата ще вземат участие още Барабанен състав към Арменската младежко-скаутска организация АФД и Ансамбъл „ Тракия “. На специфична сцена пред общината те ще изпълнят песни, стихотворения и танцови осъществявания. Представление с анимация на кокили ще изнесат от Театъра на огъня и сенките FIRETER.

Участие в програмата ще вземат и чиновници от Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (РД ПБЗН), които на профилиран пожарен автомобил ще вършат демонстрации. Децата дружно с тях ще влязат в ролята на пожарникари и ще получат скъпи препоръки по какъв начин да пазят природата и жилищата си от пожари.

По време на събитието ще бъдат изложени макети, презентации и рисунки на децата от учебните заведения, свързани с мотото „ Бъди смяната, която искаш да видиш в света “. Жури ще отличи и най-интересните планове.

За положителното въодушевление на празника ще се погрижат и общителните спонсори на акцията от Михалково, фабрика за сладки „ Елена “, детска козметика „ Пижо и Пенда “ и 101 балона.

Специално за Световния ден на водата Оперативна програма „ Градини и паркове “ ще пуснат и фонтанът с пеликаните на площада.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР