Пловдив ще кандидатства пред Комисията по бедствия и аварии за

...
Пловдив ще кандидатства пред Комисията по бедствия и аварии за
Коментари Харесай

Пловдив иска 12 милиона от държавата за почистването на Марица

Пловдив ще кандидатства пред Комисията по бедствия и повреди за финансиране на план за разчистване на река Марица, заяви зам.-кметът по екология, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Според експертна оценка ще са необходими около 11-12 милиона лв., които ще се употребяват за възстановяване на проходимостта на реката. Това включва  премахване на ненужната зелена растителност, унищожаване на наносните отлагания, които не разрешават водата да се оттича и забавят придвижването на водата, рехабилитация на всички подпорни стени в рамките на града, както и подпорните стени край сметището в Цалапица, специфичен оглед на положението на мостовете на реката и т.н. 

Общината е кандидатствала за финансиране и от Комисията по бедствия и повреди, която утвърждава плановете, са предложили да се направи план за дейностите. Досега четири пъти е обявявана социална поръчка за разработване на план, напомни. 

" За почистването на Марица имаше 9 милиона, само че добросъвестни пловдивчани споделиха: " Как по този начин ще влезете да почиствате, без да има план? ". И тези пари бяха употребявани по други посоки " - добави кметът.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР