Пловдив се включва в международен проект за насърчаване на доброволчеството,

...
Пловдив се включва в международен проект за насърчаване на доброволчеството,
Коментари Харесай

Пловдив 2019 се включва в международен проект за доброволци

 Пловдив се включва в интернационален план за поощряване на доброволчеството, дружно с градовете Нови Сад (Сърбия), Тимишоара (Румъния) – европейски столици на културата за 2021 и 2022г., и още 4 града от Хърватия, Полша, Италия и Гърция.

За две години фондацията ще образова младежи на доброволчество в областта на културата.

Проектът " YOUNGETEERS “ планува в границите на две години организациите с одобрен опит в работата с доброволци от другите градове да извлекат и синтезират опита си преди и по време на Ковид рецесията, с цел да открият нови способи за дълготрайно съдействие сред младежите и хората, творящи в областта на изкуството.

" YOUNGETEERS “ е с общ бюджет от 126,896.00 евро и е утвърден от стратегия " Еразъм + “ към Национална организация по подвижност и европейски стратегии в Хърватия, откъдето е и водещата организация по плана. " Пловдив 2019 “ като сътрудник ще разполага с 21.460,00 евро, с които ще обхване младежи на възраст от 17 до 27 години, доброволци, юношески служащи, доброволчески личен състав и личен състав от културни и креативен браншове.

По време на подготовката на Пловдив – Европейска столица на културата до 2019 –та доброволците, записани към фондацията, наброяваха над 1000. Те бяха едни от главните мотори за представянето на откриващото събитие в годината на купата. Безценната бе поддръжката и опитът им в реализирането на десетки събития и планове от културния календар на града. Към момента фондацията поддържа неофициална връзка с близо 500 от тях, които регулярно вземат участие в разнообразни интернационалните онлайн формати и уебинари, свързани с тематиката.

Проектът, който ще започва през март 2021 година, първоначално ще заложи на опита на дългогодишни доброволци за създаване на нормативни бази за признание на добитите познания, умения и пълномощия, които младежите да получават посредством активността си в областта на културата, употребявайки инструментите на неофициално образование.

Целта, която си слагат организациите, е да бъде основана нова методология за образование на юношески служащи за ръководство на доброволци в културата по време на рецесия. " YOUNGETEERS “ ще завърши през декември 2022 с издаването на Ръководство за бъдещата работа с доброволци на европейско равнище.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР