Пловдив. Прокуратурата ще иска от съда налагане на най-тежката мярка

...
Пловдив. Прокуратурата ще иска от съда налагане на най-тежката мярка
Коментари Харесай

Пловдив: Прокуратурата иска постоянен арест за двамата цигани, които нанесоха побой на военнослужещ в село Войводиново

Пловдив. Прокуратурата ще желае от съда налагане на най-тежката мярка за неотклонение - „ задържане под стража ”, по отношение на двамата роми, които нападнаха и нанесоха побой на военнослужещ от Специалните сили в село Войводиново. Това заяви на брифинг районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” - Пловдив . Искането ще бъде импортирано в съда след приключване на 72-часовата мярка на задържане на двамата нападатели на военнослужещия на 10 януари. Първоначално Прокуратурата образува бързо произвеждане по отношение на двете лица на 6 януари, като им беше повдигнато обвиняване за нанасяне на лека телесна щета по хулигански подбуди. След като е била направена съдебно-медицинска експертиза, обвиняванията към този момент ще бъдат за нанасяне на междинна телесна щета. Разпитани са няколко очевидци, конфискуван е и запис от видеокамера, който обаче не обгръща цялата обстановка. „ До момента няма открит директен свидетел на това какво се е случило първоначално ”, сподели прокурор Грошев. По думите му има известни разминавания сред показанията. Установено е, че към 1.20 часа потърпевшият се е прибирал от Пловдив, където е военнослужещ в 68-ма бригада Специални сили. Той е бил с лекия си автомобил, като на кръстовище в село Войводиново двамата причинители минават пред него. „ Твърденията на потърпевшия са, че те са го напсували. Същият стопира автомобила, връща се и стартират пререкания сред тях. За страдание камерата не е била ориентирана по този начин, че да обхване всички дейности, само че се вижда по какъв начин има боричкане сред тях и двамата стартират да го постановат, а той се пробва да се пази ”, описа прокурор Чавдар Грошев. По военнослужещия са нанесени голям брой удари, в резултат на които е спукана яблъчна кост.
Законът планува наказване от 2 до 10 години отнемане от независимост за това закононарушение. Тъй като единият от двамата роми е малолетен, за него наказването се редуцира на три години отнемане от независимост. „ Двамата не се признават за отговорни, настояват че са били нападнати, като потърпевшият е протегнал ръка и блъснал по-големия от тях, след което двамата са му нанесли побой ”, сподели още прокурор Грошев.
Не е имало други участници в нападението, които да са нанасяли удари по потърпевшия. Разследването продължава. Впоследствие са открити очевидци, които са видели по какъв начин двамата нападатели нанасят удари по военнослужещия.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР