Пловдив. Проходът Троян-Кърнаре остава затворен за всички МПС. Това съобщи

...
Пловдив. Проходът Троян-Кърнаре остава затворен за всички МПС. Това съобщи
Коментари Харесай

Пловдив: Проходът Троян-Кърнаре остава затворен за всички МПС, пътните настилки в планинските райони са частично заледени, но обработени

Пловдив. Проходът Троян-Кърнаре остава затворен за всички МПС. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Пловдив дежурният в Областно пътно ръководство (ОПУ). В региона на прохода вали слаб сняг. Пътните настилки в планинските региони са отчасти заледени, тук-там заснежени, само че обработени и опесъчени. В останалата част от Пловдивска област пътищата са най-вече мокри. Дежурният в Областно пътно ръководство прикани водачите да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, с цел да не се основават предпоставки за възникването на съществени пътни произшествия. Към момента на територията на Пловдивска област духа мощен вятър. Периодично в ОПУ се получават сигнали за паднали клони и дървета, като екипите реагират навреме. Последният сигнал е за паднал солиден клон върхи кола в пловдивското село Войводиново. Към сегашния миг няма информация за затворени пътища заради паднали дървета, уточни дежурният.
Трафикът на територията на региона е натоварен към този час на деня, като най-натоварено е придвижването по пловдивския сектор на Автомагистрала „ Тракия “, също по пътищата Пловдив-Карлово и Пловдив-Асеновград-Смолян. Опасност от срутване на земна и скална маса има по пътните прави Бачково-Нареченски бани и Кричим-Девин. Остава лимитирано придвижването на МПС над 12 тона през прохода Троян-Кърнаре, също по пътищата Югово – Лъки – Здравец, в правата град Лъки-пътно кръстовище за хижа „ Момчил левент “, и Поповица-Болярци.
Трафикът в град Пловдив също е извънредно натоварен, изключително в централната градска част. Задръствания затрудняват придвижването по булевардите „ Цар Борис III Обединител “, „ Христо Ботев “, „ Пещерско шосе “ и „ Руски “. Колони от коли има и по входно-изходните артерии. В града също духа мощен вятър, като на доста места има непочистени паднали клони.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР