Пловдив област премина в червената зона, показва картата за COVID-19

...
Пловдив област премина в червената зона, показва картата за COVID-19
Коментари Харесай

Пловдив влезе в червената зона, препоръчва се носенето на маски

Пловдив област мина в алената зона, демонстрира картата за COVID-19 на България, предаде кореспондент на Plovdiv24.bg. Новозаразените са 215 души. За последните 15 дни са 253 на 100 000 души. 

Новозаразените в страната за днешния ден са 2191 души. България към този момент мина от стадий 0 към стадий 1, като има два обособени региона, които са към този момент в алената зона.

Лицата, открити като доказани случаи на COVID-19, подлежат на наложителна изолираност за период, избран по реда на член 61, алинея 7 от Закона за здравето. Лицата, избрани като близки контактни на случай на COVID-19 подлежат на наложителна карантина за период, избран по реда на същия закон.

Препоръчително е носенето на защитна маска за лице на закрито, изключително в лечебни заведения и в обектите за даване на обществени услуги, както и в градския превоз. Препоръчително е още съблюдаване на физическа отдалеченост от най-малко 1.5 м, хигиена на ръцете и стерилизация на повърхности, работа от разстояние (надомна), при опция и по преценка на работодателя.

Изготвени са инструкции, формирани от способените органи по браншове, за понижаване на риска на работното място от заразяване със SARS-CoV-2.

Лицата с сложени ваксини със приключен цикъл в Пловдивска област са 199 067, или към 34%, като от тях 79 825 са с сложена бустерна доза и 3 224 – с втора бустерна доза.

От всичките едвам 204 са нововаксинираните, или имунизирани за първи път, осведомят от РЗИ.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР