Пловдив. Наградени бяха победителите от конкурса Най-добър млад предприемач на

...
Пловдив. Наградени бяха победителите от конкурса Най-добър млад предприемач на
Коментари Харесай

Пловдив: Наградени бяха победителите от конкурса „Най-добър млад предприемач на град Пловдив“

Пловдив. Наградени бяха спечелилите от състезанието „ Най-добър млад бизнесмен на град Пловдив “, оповестиха от Община Пловдив . Прибори за еднократна приложимост, получени от картофени обелки, е планът, който завоюва първото място в състезанието. Иновативната концепция на Димо Иванов беше оценена с най-вече точки от журито и получи първата премия от 7000 лв. от заместник-кмета на Община Пловдив Георги Титюков. „ Благодаря на Община Пловдив за опцията да участваме в този конкурс, както и на Търговската гимназия за положителното образование, което получихме за ръководство на бизнес “, съобщи спечелилият.
„ Ние повярвахме в себе си, благодаря ви, че и вие повярвахте в нас “, добави той. Биоразградимите принадлежности за еднократна приложимост от картофено нишесте, приготвено от обелките, могат да се употребяват от хората, когато са на разходка измежду природата и хвърляйки ги даже на нерегламентирани места, околната среда няма да бъде нечиста, тъй като се разграждат сред два и шест месеца. 250 броя вилици ще костват почти 4 лв.. Фирмата ще се създава още лъжици и ножове. На по-късен стадий ще се вършат торбички и чашки. Второто място и 4000 лв. завоюва Марчела Апостолова, чийто план е за интерактивни тениски с мобилно приложение за добавена действителност. Върху тениските ще има отпечатани авторски модели на забележителности на града. В самата щампа има маркери, които при сканиране на тениската на телефона ще се появи тримерен модел на съответната забележителност с текст на британски, български и френски език. Двете трети места завоюваха плановете за мобилна автомивка във всяка точка на града, където се намира самият автомобил и за основаване на споделено пространство за учене. За признателност за организацията на състезанието за десета поредна година от името на всички участници беше връчен специфичен плакет за принос и за насърчаването на младежите в град Пловдив на заместник-кмета Георги Титюков.
„ За тези 10 години състезанието се потвърди като почтен и транспарантен с показване на все по- забавни бизнес хрумвания “, показа заместник-кметът Георги Титюков и благодари за поддръжката на кмета на Пловдив Иван Тотев, общинския съвет, на образователните заведение, където се показа състезанието за бъдещите участници. Той пожела още на младежите да останат тук в България и тук да осъществят фантазиите. Специалната премия от 500 лв. на ротари клуб „ Пловдив Филипопол “ получи Гергана Кирева за основаване на художествено ателие „ Арт релакс “. В препълнената зала „ Пловдив “ на Гранд хотел Пловдив с изключение на участниците участваха ръководителят на Общинския съвет Савина Петкова, общински съветници, спортисти, актьори и доста посетители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР