Пловдив е лицето на новата българска индустрия. По своето бурно

...
Пловдив е лицето на новата българска индустрия. По своето бурно
Коментари Харесай

Зам.-министър Борисов: Пловдив е трети в Европа по...

Пловдив е лицето на новата българска промишленост. По своето бурно икономическо и индустриално развиване градът е първи в България и трети в Европа след Дебрецен, Унгария и Дерби във Англия. Това разгласи зам.-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов. Той откри под тепетата информативен бизнес конгрес на тематика „ Искаш бизнесът ти да пораства? Ние имаме ноу-хау “. Събитието се провежда от Министерството на стопанската система и Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) в партньорство с община Пловдив. Зам.-министър Борисов акцентира, че дребните и междинните предприятия /МСП/ са 99.8% от всички компании в България. Те обезпечават 75% от заетостта, както и 66% от добавената стойност в стопанската система.

Той разяснява, че особено за МСП има разнообразни благоприятни условия за развиване. По Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " 2014-2020 (ОПИК) са отворени за кандидатстване две процедури за асортимент на планове. За едната „ Насърчаване на предприемачеството “, към момента има късмет за присъединяване - вторият краен период за подаване на планови оферти изтича на 10.12.2018 година Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 33 млн. евро, като минималният размер на декларираната безплатна финансова помощ е 50 000 лв.., а оптималният - 200 000 лв..

Втората процедура в развой на набиране на оферти е „ Подкрепа за напредък на дребните и междинни предприятия. Механизмът включва пилотно използване на ваучерни схеми за даване на услуги за издаване на скъпи бумаги на финансовите пазари “, като цената на давания ваучер е 50 000 лева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР