Пловдив. Днес, в Деня на отворени врати, десетки посетиха Центъра

...
Пловдив. Днес, в Деня на отворени врати, десетки посетиха Центъра
Коментари Харесай

Пловдив: Управление на влаковете в реално време показаха диспечерите от Центърa за управление на трафика

Пловдив. Днес, в Деня на отворени порти, десетки посетиха Центъра за ръководство на трафика на влаковете в Пловдив. Гостите и медиите се срещнаха с единствения в страната диспечерски хъб с построена компютърна концентрация за ръководство на автоматиката на жп гарите от Пловдив до Свиленград. Това оповестиха от пресцентъра на НКЖИ.
Системният админ инж. Христо Иванов сподели в действително време по какъв начин посредством внедряването на системата опцията за човешка неточност е сведена до най-малко. „ Вече 17 години работя в системата за ръководство на влаковете. Професията ни е доста виновна и постоянно стресова, само че удовлетворението е огромно “ – показа с гостите инж. Иванов.
„ Радвам се на интереса на младежите към нашия център. За ръководството на към този момент приключените планове, финансирани с европейски средства, са нужни образовани и въодушевени хора, които обичат и ценят специалността си “ – съобщи гл. инж. електрически системи Кръстю Биларев и сподели опциите на системата SCADA за ръководство на енергозахранването и тяговите подстанции по трасето Пловдив – Свиленград и Михайлово – Бургас.
След проявен интерес от посетителите още веднъж беше показана стипендиантската стратегия на НКЖИ, която е за интервал от 2 години и е предопределена за възпитаници от 11 и 12 клас на професионалните гимназии. След дипломирането сключилите трудов контракт имат опция за гратис образование за приемане на дееспособност за началник придвижване, строителен механик по поддръжка, монтьор по контактна мрежа и монтьор по осигурителна техника.
Събитието е част от самодейностите, с които НКЖИ отбелязва професионалния празник на българските железничари, който тази година е на 06 август (неделя).
А като на всеки празник домакините от диспечерския център почерпиха с „ тематични “ сладки изкушения, под формата на релси, прелези, влакчета и т.н.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР