Пловдив. Асеновградското село Боянци отбелязва своя празник на Успение Богородично.

...
Пловдив. Асеновградското село Боянци отбелязва своя празник на Успение Богородично.
Коментари Харесай

Пловдив: С Литургия за здраве и благоденствие в село Боянци започнаха проявите за празника на селото

Пловдив. Асеновградското село Боянци отбелязва своя празник на Успение Богородично. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пловдив кметът на обитаемото място Димитър Димитров. По думите му празникът е почнал още от сутринта със работа за здраве и благополучие на жителите в църквата „ Св. Богородица “. По традиция през днешния ден се раздават няколко курбана, организира се и обичаен събор. Вечерта ще стартира национално забавление с оркестър и две певици на площада в центъра на селото, където ще бъдат сложени маси.
„ Традиционният събор продължава до 02.00 - 03.00 часа след среднощ. Присъстват както всички поданици на село Боянци, по този начин и от други села. Завръщат се и хората, работещи в чужбина. Идват си поданици, които са сезонни служащи в Испания, Англия и Франция. Фамилиите се събират “, разяснява още Димитров. Той добави, че през днешния ден църквата „ Св. Богородица ” в селото става на 110 години.
Боянци е второ по брой на население село в Община Асеновград. То се намира на пет километра от Асеновград и граничи със селата Козаново, Болярци и Избеглии. Историята на село Боянци води началото си още от края на 14-ти и началото на 15-ти век.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР