Площад "Никола Вапцаров" в Банско се превръща в сцена за

...
Площад "Никола Вапцаров" в Банско се превръща в сцена за
Коментари Харесай

Класиката среща АББА в Банско

Площад "Никола Вапцаров " в Банско се трансформира в сцена за класическа музика от 23 до 25 август. За девета поредна година курортното градче ще се извърши с фенове на красивото изкуство от България и чужбина. Организаторите от община Банско, Кемпински хотел гранд сцена Банско и "Монте мюзик " са избрали разнообразна стратегия за всяка от фестивалните вечери.
Откриването на Банско опера фест ще направи състава на Държавната опера в Стара Загора с концерта "Класиката среща "АББА ". Най-големите шлагери на известната групировка ще звучат в типичен аранжимент и в осъществяване на дует "Мания ". Дирижира Найден Тодоров, който ще застане зад диригентския пулт и на идващия ден - 24 август, когато Старозагорската опера показва "Бохеми ". Сценичната акомодация е на Славчо Николов, а измежду солистите са Милен Божков, Руси Ников, Нина Божков и Ивайло Джуров. Операта "Бохеми " е написана по либретото на Луиджи Илика и Джузепе Джакоза, които са либретисти на огромна част от оперите на Пучини. Либретото е построено въз основа на новелите "Сцени из живота на бохемите " от Анри Мюрже. Темите са настоящи и през днешния ден - младежкият дух и желанието за промени във всеки от нас постоянно са на дневен ред.
Съботната вечер (25 август) обичайно е отделена за един от пъстрите мюзикъли, които показват Варненската опера - "Зоро ". Още на премиерата преди близо два месеца постановката печели сърцата на публиката. Легендарната история за битката на положителното против злото е трайно ентусиазъм за "Джипси кингс ", които застават зад музикалната част, спомагателните оркестрации, композиции и аранжименти са на Джон Камерън, а текстът на Стивън Кларк по известния разказ на Исабел Алиенде "Зоро - легендата стартира ". Мюзикълът пресъздава трагичната приказка за сантименталния воин Зоро в невероятни певческо-актьорски превъплъщения, зрелищни битки с мечове и невероятни каскади - всичко, обхванато в достоверните цветове на обичайното фламенко. Постановката е на Петко Бонев, дирижира Страцимир Павлов.
Класическите страсти под откритото небе на Банско са с вход свободен, с начален час 20.30.


Дует "Мания "
Снимки "Монте мюзик "

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР