Плодовете, както знаем, са изключително полезни и важни за доброто

...
Плодовете, както знаем, са изключително полезни и важни за доброто
Коментари Харесай

4 плода, които ще държат грипа далеч

Плодовете, както знаем, са извънредно потребни и значими за положителното положение на организмани. От витамините, минералите и останалите вещвства, които се съдържат в тях, се нуждаем изключително доста през зимата. Те защищават от настинки и са мощен антиоксидант, който покачва имунитета ни. Ако още не сте се разболели или към този момент сте преболедували, защитете в допълнение организма си, като хапвате повече от тези естествени блага.

Ябълки


Основните потребни свойства на ябълките се дължат на високото наличие на антиоксиданти и пектин в състава им. Те се борят с нездравословното влияние на свободните радикали, по едно и също време с това стимулирайки естествения развой на детоксикация на тялото.
Ябълките съдържат също защитни флавоноиди, които пазят от сърдечно-съдови болести и рак. Редовната консумация на ябълки удължава живота с години.

Банани


Съставка, съдържаща се в бананите, може да се окаже новото оръжие в битката против настинката и грипа.
Изследване демонстрира, че банановият лектин има сериозен капацитет да се трансформира в широкоспектърен антивирусен сътрудник, считат учените.

Цитруси


Лимоните, мандарините, портокалите и грейпфрутите съдържат доста витамин С, който е идеално противогрипно средство.

Червени боровинки


Червените боровинки са натурален антибиотик и съдържат огромно количество витамини С и А. Чаят от алена боровинка ще ви направи по-жизнени и устойчиви на инфекции.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР