Плод на сериозни усилия е разследването на ВВС за бизнеса

...
Плод на сериозни усилия е разследването на ВВС за бизнеса
Коментари Харесай

Явор Гечев: Разследващи сами провалиха акция срещу бой с кучета край Банско

Плод на съществени старания е следствието на Военновъздушни сили за бизнеса с кучешки боеве. То тече от две години. Сложно е, тъй като тези хора употребяват подправени профили, наясно са, че се занимават с незаконна активност. Положен е голям труд, с цел да се разкрие върха на айсберга. Това сподели Явор Гечев от фондация „ Четири лапи “ за следствието на Военновъздушни сили.
Преди следствието на Военновъздушни сили не сме имали такива сигнали за Ивайло Николов. След лъчение на репортажа, се свързахме с хората от Министерство на вътрешните работи. Те към този момент са създали връзка с хората от Военновъздушни сили. Имаме и други сигнали, които водят в тази посока, по които не зная дали се работи. Ивайло Николов е открит, мисля,че не е в страната.

Много мъчно се потвърждават тези действия. Дори когато е видно, че става дума за боеве с животни, хората постоянно споделят, че са написали това във фейсбук, с цел да провокират внимание. Преди години работихме с гранична полиция за боеве на кучета край Банско. Мога да кажа, че проверяващите се провалиха. Влязоха авансово служителите на реда. И уредниците се оправдаха, че са си създали галерия на кучета.

Вероятно в частен парцел се държат кучетата, които се продават за боеве. Ивайло Николов даже има разплодник. Казва, че животното ще пристигна от Молдова, само че паспортът е от български ветеринарен доктор. Значи и той е забъркан. Много хора влизат с едно животно и излизат с него, а то или е тежко ранени или не е живо. Те си минават границата с кола, в която кучето бере душа.

Незаконно е да се провеждат боеве. Незаконна е цялата палитра от действия. Предвижда се затвор до 5 години и санкция от 10 000 лв.. Когато боевете са пред деца, тогава се планува присъда от 1 до 5 години. Присъстващите на боеве също носят наказателна отговорност. Освобождават се от нея, в случай че дадат информация на проверяващите органи за такива боеве. Те доста мъчно се потвърждават.

Публика не се набира. Те имат потребност от хора, които залагат. Имат си свои мрежи и канали. Някой би трябвало да те предложи. Комуникира се в затворени фейсбук групи. Това се маскира под претекст изложения. Има си диалект, който е професионален. Но има белези, по които може да се разбере защо става въпрос.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР